Prăjitura cu iaurt și lămâie. Rețeta unui desert rapid și aromat. Iată ce ingrediente conține și cum se prepară. Ingrediente:
360g făină
2 lingurițe praf de copt
1/2 lingurită de sare
370g iaurt grecesc (scos în prealabil, 10-15 minute, din frigider)
80ml suc de lămâie
1 lingură de coajă de lămâie
3 ouă (scoase în prealabil, 10-15 minute, din frigider)
300g zahăr
175ml ulei vegetal
1 linguriță esență de vanilie
Chec cu ulei, cea mai simplă și rapidă rețetă. Iese pufos și cu o textură foarte finăMod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade și se unge forma de bundt cake (sau orice altă formă ai ales) cu ulei.
Într-un bol mic se amestecă făina cu praful de copt și sarea. Într-un alt bol, iaurtul cu sucul și coaja de lămâie. Într-un al treilea bol, mai mare, se bat cu mixerul pentru 3 minute ouăle cu zahăr. Încet, se adaugă și uleiul cu esența de vanilie. Se incorporează apoi, pe rând, amestecul cu făină și cel cu iaurt.
Compoziția se toarnă în formă și se lasă la cuptor pentru 55-65 de minute. Trebuie verificat cu o scobitoare dacă este copt în interior (exact ca la un cozonac).
Se lasă la răcit 10-20 de minute și la final se ornează cu zahăr pudră. Se devorează rapid, garantat!
Tartă cu brânză și caise din compot. O rețetă care se prepară repede și este pe gustul tuturor