Câte linguri de făină se pun în aluatul de clătite ca să iasă moi și pufoase. Rețeta dintr-un singur ou. Iată ce conțin și cum se prepară. 

Ingrediente:

1 ou100 ml lapte50 ml apa1 lingura ulei (sau unt topit)1 lingura rom1 lingurita esenta vanilie1 priza sare55 gr faina alba1 cubulet de unt (pentru uns tigaia)

Bucati: 4-5 clatite (cu diametrul de 25 cm)

Mod de preparare:

Folosind un tel batem bine oul. Adaugam apoi incet laptele si apa, batand in continuare cu telul. Adaugam uleiul, romul, vanilia si sarea si amestecam bine. La final adaugam faina (toata o data) si amestecam rapid cu telul pana e incorporata.Pe focul dat la mediu incingem o tigaie teflonata. Ungem usor tigaia cu un cubulet de unt infipt intr-o furculita. Lasam tigaia sa se racoreasca 10 secunde, apoi formam prima clatita.* pentru incepatori, ideal ar fi ca tigaia sa aiba un diametru de aprox 20 cm, la inceput sunt mai usor de format clatite mai mici; eu folosesc o tigaie de 25 cm diametru** inainte de fiecare clatita iau tigaia de pe foc timp de 10 secunde si o las sa se racoreasca, pentru a nu se inchega prea rapid aluatul.*** tigaia se unge cu unt la fiecare 2-3 clatite; sau la fiecare clatita daca vreti sa fie decadente ;)Lasati sa se coaca si pe a doua parte timp de 30 secunde (aceasta parte nu trebuie sa se rumeneasca).* nu coaceti prea tare clatitele fiindca se vor usca prea tare; marginile pot fi usor crocante, dar centrul trebuie sa fie elasticIdeal, clatitele se umplu cat sunt fierbinti si se servesc imediat. Daca faceti un numar mai mare, stivuiti clatitele una peste alta pe masura ce le coaceti si acoperiti-le cu folie de plastic. In acest mod se pot pastra si la frigider.Intotdeauna umpleti clatitele pe a doua fata pe care ati copt-o. Prima fata coapta (fata de prezentare) va veni la exterior, fiindca arata mai bine.Cât griș se pune la 2 ouă, pentru a pregăti cele mai pufoase găluște. Sfaturi și trucuri pentru o textură perfectă 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here