Ce trebuie să pui în crema de zahăr ars pentru a obține consistența perfectă. Rețeta celui mai apreciat desert. Ingrediente:200 g zahar tos;8 oua;2 pliculete de zahar vanilat sau miezul de la o pastaie de vanilie;un varf de cutit de sare;1 litru de lapte integral, minimum 3.5% grasime.Pentru caramel:200 g zahar tos.Desertul de weekend. Ruladă de ciocolată, o prăjitură savuroasă și foarte fină. Te vei topi după eaMod de preparare:Incepe prin a pregati caramelul. Pune 200 g de zahar intr-o cratita cu fundul gros si incalzeste la foc mediu. Amesteca constant pana cand zaharul se topeste si se transforma intr-un caramel auriu. Ai grija sa nu lasi caramelul sa se arda, deoarece poate deveni amar. Odata ce s-a topit in intregime, toarna-l in vasul care va merge la cuptor, inclinandu-l si rotindu-l pentru a-l tapeta cu zaharul ars. In cazul in care folosesti vase ceramice sau de sticla termorezistenta, acestea vor trebui mai intai incalzite in cuptor, pentru a preveni spargerea.Bate ouale intr-un bol mare, pana cand devin spumoase. Adauga zaharul tos, vanilia si varful de cutit de sare si continua sa mixezi 2-3 minute, pana cand compozitia devine omogena. Toarna peste acest amestec laptele rece si amesteca scurt cu o lingura.Prăjitura “Mușuroi de furnici”. Un desert pe cât de atractiv, pe atât de savuros. Toți copiii sunt topiți după eaAsaza vasul intr-o tava adanca pentru cuptor, de genul celei pentru friptura, toarna apa rece pana la jumatate si introdu totul in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Lasa la copt timp de 40 de minute, avand grija sa torni cate o ceasca de apa in tava la fiecare 10 minute, pentru a o impiedica sa fiarba. In caz in care aceasta se intampla, textura cremei va deveni poroasa, ca un burete si-si va pierde finetea. In unele cazuri, in functie de tipul cuptorului si puterea sa de coacere, s-ar putea sa fii nevoit sa mai lasi crema la cuptor. Cel mai bine este sa o verifici dupa trecerea celor 40 de minute initiale si sa vezi daca s-a coagulat suficient. In cazul in care compozitia este inca lichida sub crusta, o mai poti lasa alte 15-20 de minute pana cand se incheaga suficient. Dupa coacere, scoate vasul din cuptor, lasa crema sa se racoreasca pana ajunge la temperatura camerei, apoi pune-l in frigider si lasa-l sa stea peste noapte. Inainte de servire, scoate vasul din frigider si, cu ajutorul unui cutit, desprinde crema de peretii vasului. Acopera-l cu o farfurie adanca sau un platou – pentru a putea retine sosul de caramel format – si rastoarna-l dintr-o singura miscare. Feliaza si serveste. Crema se poate garnisi, dupa preferinte, cu fructe sau frisca cu vanilie.Cea mai bună plăcintă, cu iaurt și stafide. Umplutura este un deliciu, iar rețeta se prepară foarte simplu 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here