Indiferent că este de la paste, ceai sau de la fierberea anumitor alimente, majoritatea gospodinelor aruncă apa clocotită în chiuveta din bucătărie. Acest obicei este mai dăunător decât crezi și dacă și tu făceai asta până acum trebuie să renunți definitiv.
De cele mai multe ori, apa clocotită ajunge în chiuvetă, imediat după ce ai luat-o de pe foc, însă cel mai probabil nu te-ai gândit că acest lucru poate fi cauza mai multor probleme pe care le ai în bucătărie.
Experții recomandă să lași apa să se răcească câteva minute înainte să o arunci în chiuvetă, pentru că într-adevăr aceasta nu se depune pe instalație, așa cum se întâmplă în cazul grăsimii sau a uleiului, dar dacă este în punctul de fierbere poate să îți afecteze serios instalația.
Din cauza faptului că este foarte fierbinte, apa clocotită este dăunătoare pentru PVC și pentru îmbinările sistemului de instalație, iar dacă obișnuiești să o arunci zilnic în chiuvetă instalația se slăbește, iar treptat apar scurgeri.
Mai mult, dacă nu le repari la timp, instalația va necesita să fie schimbată complet, ceea ce înseamnă că trebuie să cheltui o mulțime de bani în plus.
Astfel, pentru a evita genul acesta de situații neplăcute, tot ce trebuie să faci este să aștepți cinci minute după ce ai luat-o de pe foc și abia apoi să o arunci în chiuvetă.
Din diferite cauze, chiuveta se înfundă destul de des. Fie din cauza mâncării care ajunge pe scurgere, fie din cauza depunerilor de-a lungul timpului, aceasta este o problemă pe care trebuie, de obicei, să o rezolvi cu prioritate.
Nu este niciun motiv de îngrijorare, pentru că un amestec din doar două ingrediente te ajută să desfunzi chiuveta în câteva minute. Este vorba despre apă amestecată cu bicarbonat de sodiu. Are efecte imediate pentru problema ta.