Fasolea cu ciolan se numără printre cele mai apreciate rețete tradiționale din țara noastră. Nu numai că are un gust delicios, dar este și foarte ușor de pregătit, așa că până și cei dintre noi fără prea mare experiență în bucătărie o vom putea pregăti rapid. Iar pentru a-i da un gust special, trebuie să folosim acest ingredient secret important! 

Fasolea cu ciolan nu este o rețetă dificil de pregătit. Din fericire, nu are nevoie decât de câteva ingrediente simple, iar spre deosebire de alte preparate tradiționale mult mai complexe, acesta este și foarte ușor de pregătit.

Însă, acest lucru nu înseamnă că fasolea cu ciolan nu are și anumite secrete! De exemplu, există un ingredient simplu pe care îl putem folosi pentru a da acestei rețete un gust mult mai bun. Este vorba despre rădăcină de pătrunjel, care îi va oferi o aromă specială și merge perfect și cu restul ingredientelor.

Ce ne trebuie pentru a pregăti fasole cu ciolan

Practic, pe lista ingredientelor nu se află decât 500 de grame de fasole albă în sos de roșii, un ciolan de porc afumat și dezosat, două cepe galbene, un morcov, cât și puțin ulei. Desigur, pe lângă acestea, mai este nevoie să avem pregătite și alte câteva ingrediente simple.

Este vorba despre aproximativ 100 ml de sos de roșii, sare, piper, oregano, cât și, desigur, ingredientul secret. O rădăcină de pătrunjel va fi suficientă pentru mâncarea noastră, iar odată ce avem toate ingredientele, putem începe să gătim.

Cum pregătim această rețetă delicioasă

Primul pas pe care trebuie să îl urmăm este să preîncălzim cuptorul la 170 de grade, iar apoi să lăsăm ciolanul înăuntru vreme de o oră. Între timp, tocăm ceapa mărunt, iar morcovul și pătrunjelul se vor da pe răzătoare.

Acum, vom căli puțin ceapa în ulei, după care adăugăm și morcovul și pătrunjelul. Tot acum putem adăuga și condimentele alese, iar dacă ne dorim un gust mai picat, putem pune și puțină boia. Peste aceste ingrediente vom adăuga sosul de roșii și călim până când legumele sunt moi.

Mai departe, adăugăm și fasolea și lăsăm totul să fiarbă 20 de minute. Vom amesteca totul bine, iar la final, mâncarea se servește alături de ciolan. Această rețetă simplă are un gust delicios, de care ne vom îndrăgosti imediat.

Sursă text: Click.ro 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here