Experții britanici au modificat genetica bananei astfel încât aceasta să rămână proaspătă și galbenă, timp de aproximativ 24 de ore după deschidere, chiar și atunci când este feliată.
„Gata cu bananele maronii și lipicioase!”, a declarat Gilad Gershon, directorul executiv al Tropic, compania de biotehnologie din Norwich care a realizat această descoperire, potrivit msn.
„Bananele au același gust, miros, dulceață și textură”, spun reprezentanții companiei.
Experții au eliminat genele responsabile de producerea unei enzime numite „polifenol oxidază”, care cauzează rumenirea. Tehnica este diferită de modificarea genetică, deoarece aduce „modificări precise genelor existente ale unui organism, fără introducerea de material genetic străin”.
Compania are deja permisiunea de a vinde bananele în Filipine, Columbia, Honduras, SUA și Canada, unde va fi lansată la sfârșitul acestei luni.
Tropic lucrează, de asemenea, la un proiect menit să încetinească coacerea bananelor, astfel încât acestea să rămână verzi mai mult timp. Acest lucru va reduce deșeurile, deoarece pentru fiecare tonă care ajunge în magazine, două tone sunt declarate necomestibile.
Citește continuarea aici.