În perioada Postului Paștelui, când restricțiile alimentare ne îndreaptă atenția către preparate vegetale, chiftelele de ciuperci cu cartofi se dovedesc a fi o alegere delicioasă și reconfortantă. Acest preparat nu doar că încântă papilele gustative, dar aduce în farfurie o combinație savuroasă de ingrediente simple, pline de nutrienți. Cu o textură moale și o aromă bogată, chiftelele de ciuperci se transformă într-o adevărată delicatesă, perfectă pentru a adăuga un strop de bucurie și diversitate meselor din această perioadă de post. 

Credincioșii din România au început să respecte Postul Paștelui, care se va încheia pe 19 aprilie. Acesta este considerat cel mai riguros post al anului, așa că este bine să avem la dispoziție mai multe rețete simple și gustoase. Chiftelele de ciuperci cu cartofi sunt un preparat ideal pentru această perioadă! Se prepară rapid și necesită doar câteva ingrediente simple și accesibile.

Ingrediente necesare pentru o mâncare delicioasă

Pentru a prepara aceste chiftele de post, avem nevoie de 250 de grame de ciuperci proaspete, 500 de grame de cartofi fierți în coajă, o ceapă, doi căței de usturoi, sare și piper după gust. De asemenea, putem adăuga jumătate de linguriță de chimen, deși acesta este opțional. În plus, ne vor fi necesari 50 ml de ulei, între două și patru linguri de pesmet și aproximativ o mână de pătrunjel verde, tocat mărunt. La final, vom avea nevoie de puțin ulei suplimentar pentru a modela chiftelele.

Ciuperci umplute cu spanac. Un preparat foarte sănătos și gustos

Cum pregătim mâncarea simplă de post

Pentru a prepara aceste chiftele, primul pas este să fierbem cartofii în coajă, adăugând două lingurițe de sare. După ce s-au fiert, îi decojim și tăiem mărunt ciupercile, usturoiul și cartofii. Apoi, vom sota ciupercile într-o tigaie cu două linguri de ulei timp de 4-5 minute.

Apoi, vom adăuga usturoiul și condimentele, lăsând totul să fiarbă până când ceapa devine sticloasă. După aceea, adăugăm cartofii în tigaie și lăsăm amestecul pe foc pentru 2-3 minute.

După ce s-a răcit timp de 15 minute, vom pasa totul cu ajutorul mașinii de tocat. Vom presăra pesmetul și pătrunjelul tocat peste amestec, lăsându-l să stea timp de 5 minute, spun gospodinele iscusite. Apoi, putem adăuga sare și piper după gust, iar ulterior vom forma chiftelele. Acestea pot fi gătite într-o friteuză cu aer cald timp de 20 de minute, la o temperatură de 200 de grade. La final, vom obține un preparat delicios, perfect pentru zilele de post!

Cea mai bună rețetă de spaghete milaneze. Ce ingredient secret folosesc italienii

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here