Deși pare greu de crezut, nu toate alimentele se spală înainte de a fi gătite. Specialiștii avertizează că există trei tipuri de alimente pe care nu trebuie să le bagi în apă înainte de a le prepara, deoarece textura lor poate fi afectată și ne poate îmbolnăvi. 

Puiul, ouăle și salatele la pachet, nu trebuie spălate niciodată înainte de a fi gătite. Potrivit specialiștilor, în momentul în care spălăm puiul crud riscăm să răspândim bacteriile în bucătărie, iar ouăle își pierd protecția naturală prin spălare. 

Totodată, prin spălarea salatelor preambalate riscăm să reactivăm bacteriile care se ascund în ele, atrag atenția experții. 

Cunoscutul bucătar Georgian Vîrtej a observat câteva diferențe între carnea și ouăle aduse din Ucraina, pe care mulți români le preferă pentru că sunt mult mai ieftine, și cele din România.

”E mai fad față de al nostru, e puțin mai ieftin pe piață, dar mai slab calitativ față de cel românesc, nouă ne spun clienții că nu e același gust la burger, nu am schimbat nicio rețetă, doar că am luat piept din Ucraina față de al nostru românesc”, a explicat bucătarul Georgian Vîrtej.

În plus, fermierii români spun că ucrainenii nu respectă normele europene de creștere a păsărilor și că găinile lor ar fi mai înghesuite în cuști și ar avea mai puțină lumină și căldură decât ale noastre. Mai mult, ei susțin că nici noxele din spațiul în care trăiesc nu sunt monitorizate. 

”Nu exista nicio normă în Ucraina legată de utilizarea antibioticelor, unde la noi în Romania e interzisă, utilizarea anumitor insecticide sau anumite substanțe de decontaminare sau de antiparazitare”, a declarat Constantin Stafie, Uniunea Crescătorilor de Păsări din România.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here