Specialiștii spun că un consum zilnic de citrice, în special portocale, reduce riscul de apariție al depresiei. În plus, citricele completează microbiomul gastro-intestinal, întăresc sistemul imunitar și scad și inflamația. 

Aproximativ 280 de milioane de oameni de pe tot Globul suferă din cauza depresiei. Această tulburare psihică poate avea un impact serios asupra capacității unei persoane de a face față sarcinilor zilnice, dar și a asupra organismului, afectând numeroase alte organe. Depresia are la bază atât istoricul familial, dar și numeroase alte motive de stres cronic până la schimbări hormonale.

Studiile indică faptul că depresia poate fi prevenită, chiar și în cazul unui determinat genetic, cu activitatea fizică susținută, odihnă suficientă, un control al stresului, dar și cu o dietă sănătoasă. Această dietă, arată noile studii, ar trebuie să conțină din belșug citrice. Publicația Microbiome Trusted Source spune că, în special portocalele duc la o scădere a riscului de a face depresie. 

Portocalele, intenstinul și depresia

Specialiștii spun că pentru a reduce riscul de a face depresie cu cel puțin 20% este nevoie de consumul zilnic de citrice. În special de portocale. Pentru acest studiu din Microbiome Trusted Source, intitulat „Nurses Health Study II” a fost utilizat un eșantion de peste 32.000 de femei de vârstă mijlocie. În perioada 2003-2017 aceste femei au fost permanent testate și observată legătura dintre alimentație și depresie. Femeile incluse în program, la intervale regulate, făceau analize amănunțite, inclusiv coprocultură. În urma studiilor fecalelor s-a ajuns la concluzia că femeile care consumau citrice aveau peste 15 specii de bacterii sănătoase, în plus, în microbiomul intestinului. Mai ales o bacterie care poartă numele de Faecalibacterium prausnitzii. 

Citește continuarea aici.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here