Postul Paștelui sau Postul Mare este cel mai lung și mai aspru post din an și asta pentru că îi pregătește pe credincioși pentru cea mai importantă sărbătoare a creștinătății și anume: Învierea Domnului. Dacă și tu ții acest post și nu știi ce să mai pregătești pentru tine și familia ta, astăzi îi propunem o rețetă simplă și delicioasă de iahnie de fasole ca la mama acasă.  

Tot ce trebuie să faci este să urmezi indicațiile de mai jos, iar la final vei obține cea mai bună iahnie de fasole de post cu care îi vei da gata chiar și pe cei mai mofturoși. 

Ingrediente

400 g fasole 3 cepe roşii 3-4 căţei usturoi boia dulce şi iute cimbru 1 foaie dafin 4 linguri pastă de roşii 3-4 linguri ulei

Mod de preparare:

Pentru început se alege fasolea, se spală în câteva ape şi apoi se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie. A doua zi se scoate şi se pune să fiarbă în 2-3 ape, pentru a elimina toate toxinele. După ce a fiert şi bobul este moale, dar întreg, se pune să se scurgă în sită.

În acest timp, se taie ceapa solzişori, usturoiul se pisează şi se pun să se călească într-o cratiţă cu ulei. Când ceapa a devenit sticloasă, se adaugă fasolea şi puţină apă.

Separat, se pregăteşte pasta de roşii cu sare, piper, cimbru şi boia, iar dacă pasta este prea groasă, se adaugă puţină apă călduţă şi se toarnă peste fasole. Se adaugă şi o foaie de dafin şi se lasă să scadă, la foc potrivit, la cuptor. Se serveşte cu murături şi se ornează cu pătrunjel verde.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here