Spanacul este antianemic, depurativ, crește imunitatea și combate astenia, iar proprietățile sale nu se opresc aici… 1. Spanacul te protejează de cancer
Datorită conținutului bogat în vitaminele A și C, dar și în fibre, acid folic și fitonutrienți, spanacul te protejează de apariția cancerului!
Flavonoidele din conținut, care sunt antioxidanți puternici, stopează diviziunea celulară în caz de cancer de stomac și de piele.
Fitonutrienții și fibrele conduc la reducerea riscului de apariție a cancerului de sân, uter, prostată și colon.
2. Spanacul, benefic pentru sistemul cardiovascular
Acidul folic din conținutul spanacului reduce nivelul homocisteinei, un acid aminat care se găsește în sânge. Cu cât nivelul acestui acid este mai mare, cu atât crește riscul de afecțiuni cardiovasculare, provocând infarct sau accidente vasculare cerebrale.
În plus, spanacul echilibrează nivelul de potasiu și sodiu și contribuie la scăderea tensiunii arteriale.
3. Spanacul îmbunătățește sănătatea osoasă
O cană de spanac furnizează peste 200% din doza zilnică recomandată de vitamina K, un nutrient esențial pentru absorbția adecvată a calciului și pentru dezvoltarea osteoclastelor (celulele care participă la reînnoirea oaselor)!
Spanacul conține și minerale esențiale, ca magneziul, zincul, cuprul și fosforul, care contribuie la formarea sănătoasă a sistemului osos.
Citește continuarea aici.