UPDATE - Trei persoane au murit după o defecţiune la instalaţia de oxigen a unităţii mobile ATI de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti / Precizările Ministerului Sănătăţii / Explicaţiile DSU /Cazul, anchetat de poliţişti şi procurori - FOTO

Trei pacienţi au murit, luni seară, după intrarea în stop cardio-respirator ca urmare a unei defecţiuni la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti. Cinci pacienţi au fost transferaţi – 1 pacient la Spitalul ”Victor Babeş”, 1 pacient la Spitalul ROL 2 (secţia militară a Ana Aslan), 2 pacienţi la Spitalul Bagdasar Arseni, 1 pacient la Floreasca. Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container şi a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcţionarea corectă şi în siguranţă a acestor tipuri de echipamente medicale, explică DSU, care susţine că reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor a refuzat să intre în TIR, deşi i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecţie împotriva COVID-19. Cazul este anchetat de poliţişti şi procurori. Trupurile celor trei pacienţi vor fi transportate la Institutul de Medicină Legală.

UPDATE: ”Ministerul Sănătaţii a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, că trei pacienţi şi-au pierdut viaţa la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaţionalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Naţional Victor Babeş (PMB / ASSMB). Din primele informaţii transmise Centrului Operativ Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, defecţiunea a avut loc la instalaţia de oxigen a unităţii mobile”, a transmis, luni seară, MInisterul Sănătăţii.  Sursa citată a precizat că cinci pacienţi au fost transferaţi rapid: unul într-o altă secţie din spitalul Victor Babeş şi ceilalţi patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni” şi Spitalul Floreasca. ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit unor surse medicale, trei pacienţi în stare gravă, internaţi în unitatea mobilă de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti, au murit, după o pană de oxigen. Alţi cinci pacienţi care erau internaţi în unitatea mobilă au fost transferaţi la alte spitale. Deocamdată, autorităţile nu au transmis în ce condiţii a apărut pana de oxigen. Secretarul de stat în MAI, şeful DSU Raed Arafat, a anunţat sâmbătă că terapia intensivă mobilă din curtea spitalului Victor Babes din Bucuresti este deja ocupată la capacitatea ei maximă de 8 paturi. Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected].

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here