Știm cu toții cât de des ar trebui să ne spălăm părul ca să îl avem sănătos. Dar oare cât de des este indicat să ne spălăm pe corp? 

Nimic mai bun ca un duș rece să ne trezim, nimic mai potrivit ca unul fierbinte după o zi obositoare la muncă, nu-i așa? Din păcate, această practică zilnică este mai mult decât neindicată, spun specialiștii. Dușurile zilnice, cu apă și săpun/gel de duș afectează structura pielii noastre și a anticorpilor pe care îi avem, o usucă și o irită, eliminând lucrurile bune pe care le conține pielea și care ne țin sănătoși și în viață.

Există unii microbi care ne țin sistemul imunitar în gardă, inimile la capacitate maximă și chiar stopează exploziile acneice de pe suprafața tenului. Și dușul zilnic ne “scapă” de ei, din păcate. Cele mai periculoase sunt, desigur, dușurile cu apă fierbinte, nu cele cu apă rece. Doctorii dermatologi Joshua Zeichner și Ranella Hirsch, din Marea Britanie, susțin că ideea că trebuie să facem zilnic duș s-a născut mai degrabă din cauza  normelor culturale și nu datorită unor beneficii pentru sănătate.

Doctorul Zeicher chiar sugerează părinților de bebeluși și copii mici să nu îi îmbăieze zilnic, deoarece expunerea timpurie la murdărie și bacterii poate face pielea să fie mai puțin sensibilă și poate preveni unele boli de piele pe termen lung.

Atâta vreme cât oamenii se spală pe mâini constant și sunt grijulii cu igiena zonelor de la brâu în jos, dușurile și băile zilnice nu fac decât rău. Chiar și de două ori pe săptămână am putea să ne spălăm, spun aceiași specialiști, dacă folosim zilnic un bideu pentru curățarea și împrospătarea jumătății inferioare a corpului. Oamenii acordă prea multă atenție frumuseții corpului și mirosului plăcut, ar trebui să ne spălăm din motive de igienă și nu de îmbunătățire a aspectului exterior.

Sursă text: Divahair.ro 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here