Există o tehnică specială prin care se bat corect șnițelele. Puțină lume o știe însă. 

Cum se bat corect șnițelele

Cel mai important este să folosești metoda prin care tai și bați carnea. Tehnica foarte simplă se poate aplica la orice fel de carne, de porc sau vită, în funcție de garnitura pe care preferați să le serviți.

La șnițelele de pui este nevoie de mai multă grijă. Pentu că este fraged și se bate repede.

La șnițelele de porc sau vită e nevoie de puțin mai multă forță pentru frăgezire, fiind o carne mai tare și mai densă.

Carnea de vită, porc sau de pui pot fi marinate înainte de a fi bătute. În plus, sunt și mai gustoase. Înainte de a le bate, cel mai bine este să le învelești într-o foiță de celofan, pentru a nu zdrobi carnea, astfel încăt să devină fragedă fără să fie făcută bucăți. După ce le-ai marinat și bătut, pot fi păsatrate și la frigider în caz că mai dorești și în altă zi o porție de șnițele. Nu treuie decât să le dai prin pesmet și  ou, apoi le prăjești.

Secretul prin care obții cele mai gustoase șnițele

Trucul care funcționează de fiecare dată Dacă aplatizarea puiului pare grea, există un simplu truc de echipament pentru a face treaba mai ușoară, mai puțin dezordonată și poate chiar puțin distractivă.

Ai nevoie de un cuțit, un tocător și o pungă cu fermoar care să se închidă ermetic. Este nevoie de o bucățică subțire de carne, nu prea groasă. 

În locul foliei de plastic pentru a acoperi bucata, felia de carne (de pui, de vită, de porc), se poate pune într-o pungă de plastic cu fermoar, se limină din aer și se sigilează înainte de a începe să se bată pentru frăgezire.

În loc de tocător poate fi folosit și un sucitor.

Pentru o frăgezire mai rapidă trebuie tăiate felii cât mai subțiri de carne, dar nu foarte subțiri.

Important este ca aplatizarea prin batere a viitorului șnițel să se facă uniform, pentru a nu fi mai groase într-o parte și mai subțiri în alta după ce le prăjești în tigaie.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here