Paul Di’Anno, celebrul cântăreț englez de heavy metal care a fost solistulul trupei Iron Maiden în primii ani ai acesteia, respectiv în perioada 1978-1981, a murit la vârsta de 66 de ani. Casa sa de discuri, Conquest Music, a confirmat informația, precizând că Di’Anno a murit acasă în Salisbury. 

„În pofida problemelor grave de sănătate din ultimii ani, care l-au obligat să cânte într-un scaun cu rotile, Paul a continuat să îşi distreze fanii din întreaga lume, adunând peste 100 de spectacole din 2023”, au transmis reprezentanții Conquest Music, potrivit The Guardian.

Născut Paul Andrews în Chingford, estul Londrei, dintr-un tată brazilian şi o mamă britanică, Di’Anno s-a alăturat Iron Maiden după o audiţie în noiembrie 1978, trupa fiind formată de basistul Steve Harris cu trei ani înainte.

Di’Anno a cântat pe albumul de debut autointitulat al trupei din 1980, care a ajuns pe locul 4 în topurile din Marea Britanie, precum şi pe următorul album din 1981, „Killers”. Însă după acest album ceilalți membri ai Iron Maiden și managerul trupei, Ron Smallwood, au decis că au nevoie de un alt solist pentru a putea susține turnee și cele două părți s-au despărțit în condiții nu tocmai amiabile.

Ultimul concert susținut de Di’Anno cu Iron Miaden a avut loc pe 10 septembrie 1981 la Copenhaga. El a decis să părăsească trupa după o întâlnire cu Smallwood și ceilalți membri.

„E ca și când i-ai avea pe Mussolini și Adolf Hitler conducându-ți trupa. Fiindcă [deciziile sunt luate] de Ron Smallwood și Steve Harris și atât. Nu poate fi nimeni altcineva iar caracterul meu este prea puternic așa că eu și Steve ne certam mereu”.

Însă Di’Anno și Iron Maiden au îngropat securea războiului ani mai târziu, iar trupa i-a adus acum un omagiu fostului său vocalist, scriind pe rețelele de socializare: „Contribuţia lui Paul la Iron Maiden a fost imensă şi ne-a ajutat să pornim pe calea pe care am parcurs-o ca trupă timp de aproape cinci decenii. Prezenţa sa de pionierat ca frontman şi vocalist, atât pe scenă, cât şi pe primele noastre două albume, va fi amintită cu mare drag nu doar de noi, ci şi de fanii din întreaga lume”. 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here