Numărul turiștilor din Orșova a crescut semnificativ odată cu redeschiderea accesului spre pontoanele situate pe Dunăre. Din ce în ce mai mulți turiști aleg acum să meargă în croazieră pe Dunăre, chiar din această zonă. Asta după ce timp de trei ani accesul a fost interzis.  Mai mulți turiști în Orșova după redeschiderea accesului la Dunăre

„Tu ar trebui să faci tot ce-ți stă în putință ca să atragi turiștii nu ca să-i respingi. Ce s-au decis ei în mintea lor să blocheze accesul atât operatorilor de agrement, cât și a turiștilor către ambarcațiuni, către șalupe și respectiv către vapoare. Un lucru inedit cred că în țară pentru că nu am mai auzit să se fi întâmplat așa ceva.”, a declarat Adrian Cican, președinte PNL Orșova.

Turiștii care mai vizitau Orșova întâmpinau mai multe dificultăți în realizarea activităților de agrement pentru care veniseră.

„Toată lumea se chinuia să sară peste gard, fel de fel de improvizații, trepte puse, fiecare cum a avut posibilitatea să facă să ducă oamenii. Au fost oameni cu handicap, a trebuit să-i trecem în brațe peste gardurile sudate de acel primar. Ne bucurăm că totul s-a rezolvat și sperăm ca orașul nostru să prospere datorită turiștilor care ne vizitează zona.”, a continuat el.

Localnicii nu mai sperau ca această problemă să se rezolve și își doresc ca turismul din Orșova să continue să se dezvolte. 

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here