Un polițist din Cluj, în vârstă de 33 de ani, a provocat un accident rutier vineri, fiind sub influența alcoolului. Incidentul s-a petrecut în localitatea Livada, comuna Iclod, pe direcția Gherla-Cluj-Napoca, după ce polițistul, angajat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj, a pierdut controlul mașinii și a ieșit de pe carosabil, intrând într-un șanț. Bărbatul consumase alcool înainte de a se urca la volan

În urma accidentului, polițistul a fost testat cu etilotestul, rezultând o alcoolemie de 0,40 mg/l în aerul expirat. Cu toate acestea, a refuzat atât testarea pentru droguri cu aparatul DrugTest, cât și prelevarea de mostre biologice la spital, necesare pentru stabilirea exactă a nivelului de alcoolemie și a posibilei consumări de substanțe interzise.

Refuzul său a dus la deschiderea unui dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, o infracțiune gravă conform legii. IPJ Cluj a anunțat că va demara o anchetă internă pentru a analiza comportamentul polițistului, reiterând poziția instituției de „toleranță zero” față de astfel de comportamente necorespunzătoare din partea angajaților săi.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here