Un specialist medical din Spania trage un semnal de alarmă cu privire la unul dintre cele mai consumate produse din supermarket. Pare inofensiv, dar este, de fapt, unul dintre cele mai periculoase alimente ultraprocesate.
Lipsa de timp și propgramul zilnic superaglomerat îi determinnă pe tot mai mulți oameni să folosesască alimente ultraprocesate, bogate în aditivi și sare, care pot avea efecte negative asupra sănătății. Despre acest subiect a vorbit și Adrián Díaz, asistent medical pediatru din Spania, specializat în nutriție și diabet, cunoscut pe rețelele sociale ca Don Sacarino.
El a atras atenția asupra tăițeilor instant, un sortiment cu atât mai periculos, în special pentru copii și tineri, cu cât are imaginea unu produs sănătos și astfel ajunge să fie consumat excesiv, conform Yahoo News UK.
În realitate, susține nutriționistul spaniol, tăițeii instant ca fiind „o adevărată mizerie alimentară”.
Prepararea lor rapidă îi face atractivi, iar mulți cred, în mod greșit, că sunt o alternativă mai bună decât alte produse gata preparate. În realitate, tăițeii instant conțin cantități mari de sare, grăsimi nesănătoase și aditivi care pot avea efecte nocive pe termen lung, inclusiv probleme digestive, hipertensiune și creștere în greutate.
O concluzie similară despre astfel de produse are și Organizația Consumatorilor și Utilizatorilor (OCU) din Spania.
Astfel de produse au devenit foarte populare și în România, tot pe segmentul tinerilor.