Căldura nu este singura cauză a mirosului neplăcut al corpului. Farfuria noastră poate modifica, de asemenea, mirosul emanat de corpul nostru. Un dermatolog enumeră alimentele care influențează aceste mirosuri neplăcute. 

Vara sau după exerciții fizice, de multe ori ne trezim „transpirând”. Această transpirație este un fenomen natural și esențial pentru organism. Ajută la eliminarea toxinelor, hidratează pielea și menține organismul la o temperatură stabilă. Deși naturală, această transpirație poate deveni uneori o sursă de complexe: urme pe îmbrăcăminte, pete galbene sau chiar mirosuri neplăcute … În ciuda faptului să facem dușuri și aplicăm deodorant, nimic nu ajută.

Să știi că dieta ta poate fi parțial responsabilă, scrie Tabu.ro. Într-adevăr, mirosurile corporale variază în funcție de ceea ce consumăm. Anumite alimente și băuturi pot influența cantitatea de transpirație secretată și mirosul acesteia.

Ce alimente și băuturi ne schimbă mirosul corporal?

Mirosul neplăcut al corpului provine din descompunerea transpirației de către bacteriile prezente în mod natural pe suprafața pielii. Acestea depind și de ceea ce este în farfuria noastră. Pe rețeaua de socializare TikTok, medicul dermatolog american Dr. Dray dezvăluie lista vinovaților. Consumați cu moderație dacă doriți să minimizați mirosul corporal neplăcut.

Usturoi și ceapă

Deși sunt cunoscute pentru numeroasele lor beneficii pentru sănătate, usturoiul și ceapa pot fi responsabile pentru mirosul neplăcut al corpului. „Aceste alimente sunt bogate în compuși de sulf care ne pot influența mirosul general”, spune dr. Dray. Într-adevăr, odată metabolizați, acești compuși sunt excretați prin transpirație, lăsând în urmă un miros persistent.

Legume crucifere

Legumele crucifere, cum ar fi broccoli, varza și varza de Bruxelles, sunt, de asemenea, bogate în compuși de sulf. „Aceste legume pot contribui la un ușor miros neplăcut la cei care consumă multe dintre ei”, notează dermatologul.

Alergia la soare este mai periculoasă decât se crede. Cum să o recunoști și cum să o ții sub control

Sparanghel

Sparanghelul conține un compus numit metil mercaptan, care este responsabil pentru un miros de „mucegai”, precum și pentru acidul asparagusic transformat în timpul digestiei. Moleculele de acid asparagusic sunt descompuse în compuși organici care conțin sulf. Aceștia se numesc tioli. Eliminarea acestor produse dă niveluri de sulf în urină de o mie de ori mai mari decât cele din urină. 

Carne roșie

Potrivit unui studiu publicat în 2006, femeile sunt mai puțin atrase de mirosul corporal al bărbaților care mănâncă carne roșie decât alții. Aminoacizii găsiți în carne sunt eliberați în timpul digestiei și pot fi găsiți în transpirație.

Alcool

Băuturile alcoolice pot influența și glandele sudoripare. „Acetatul și acidul diacetic conținute în alcool sunt metabolizate și excretate prin urină, respirație și transpirație cu un miros neplăcut”, explică dr. Dray.

Prognoza meteo, 13 iulie. ANM, în alertă: Cod roșu de caniculă. Căldura sufocantă pune stăpânire pe toată țara

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here