Jean Paler reclamă dispariția unor sume de bani dintr-un cont personal. Actorul spune că i-a fost debitat cardul fără să aibă habar de vreuna dintre operațiunile suspecte din istoricul tranzacțiilor sale. 

Actorul a făcut apel la prietenii săi de pe rețeaua socială pentru a înțelege cum i-au dispărut banii.

„Dragi prieteni, sunt într-o situație disperată, dacă este cineva care mă poate îndruma sau lămuri cu ce s-a întâmplat, v-aș fi recunoscător. Pur și simplu îmi verificam aplicația mobilă la banca unde am un cont deschis și mi-au apărut acum aceste tranzacții făcute. Să îmi fi fost oare spart contul?”, a scris Jean Paler pe Facebook.

Actorul mărturisește că nu a efectuat nicio tranzacție online în ultimele zile.

„Nu mi-am pus datele cardului pe nicio platforma și nu le-am oferit nimănui. Este inadmisibil așa ceva!!! Nu mai pot avea liniște până nu aflu ce s-a întâmplat… Am căutat pe internet și văd că este vorba despre un cazino. Nu mai am cuvinte…”, a mai spus actorul.

Poliţia avertizează că există mai multe metode ingenioase cu care infractorii vă pot goli cardurile în câteva secunde.

Skimmingul, una dintre ele, constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, pot fi folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit, cu care se fac extrageri de numerar.

Un alt mod de operare pentru obţinerea datelor în vederea clonării cardului este „bucla libaneză” – un dispozitiv care se montează la gura bancomatului şi care blochează cardul înăuntru, avertizizează oamenii legii. Imediat apare un „binevoitor” care îşi oferă ajutorul, află PIN-ul chiar de la client şi, după plecarea acestuia, scoate cardul din bancomat.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here