Admiterea în școlile MAI de poliție, jandarmi și pompieri va avea loc în perioada octombrie-decembrie și sunt aproape 2900 de locuri. Care sunt condițiile de înscriere?
Candidații se pot înscrie până în 6 octombrie, inclusiv sâmbăta și duminica. Sunt disponibile 2880 de locuri.
La școlile de poliție sunt 1640 de locuri.
1.340 locuri la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina300 locuri la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca.
Cum se face înscrierea
Cererea tip de înscriere și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, până la data de 6 octombrie 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.
Consimțământ extras cazier judiciar Admitere școli MAI
La primirea cererii-tip de înscriere, persoana cu sarcini de recrutare atribuie candidaților codul unic de identificare, precum și centrul zonal la care este arondat. O scanează și o comunică, la adresa de e-mail indicată, candidaților, în termen de cel mult o zi lucrătoare de la data înregistrării acesteia. Dovada comunicării se anexează la cerere.
În cazul primirii și a consimțământului, se procedează la solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar. Extrasul poate fi înlocuit și de un certificat de cazier judiciar, în termen de valabilitate, depus de către candidat.
Unitățile de recrutare au obligația de a posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se transmit cererile-tip de înscriere.
Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală.
Admitere școli MAI – poliție, jandarmi, sesiunea de toamnă 2024. Probe
Probele de concurs pentru admiterea în unitățile de învățământ sunt:
proba de evaluare a cunoștințelor (note de la 1 la 10)proba de evaluare a performanței fizice (note de la 5 la 10 sau nepromovat)
Nota de promovare a fiecărei probe este minimum 5.
Proba de evaluare a cunoștințelor constă într-un test grilă. Pentru 90% din nota maximă, cuprinde:
subiecte din disciplinele: limba română – 40% şi limbă străină – 15%subiecte din legislaţia specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a instituţiilor politice ale statului – 20%subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic – 15%.
Se acordă un punct din oficiu, reprezentând 10% din nota maximă.
Nota finală se calculează ca medie aritmetică a notelor obținute la probele prevăzute.
La limba străină, candidatul optează, prin cererea-tip de înscriere la concursul de admitere, pentru una din următoarele discipline: limba engleză sau limba franceză
Calendarul admiterii în școlile MAI
În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații depun documentele solicitate până la data de 24 octombrie 2024.
În acest termen, Centrul de Psihosociologie al MAI finalizează activitatea de evaluare psihologică și, după caz, de soluționare a eventualelor contestații.
1-6 noiembrie 2024: proba de evaluare a performanței fizice9 noiembrie 2024: proba de evaluare a cunoștințelor13 noiembrie-23 decembrie 2024: examinarea medicală24 decembrie 2024: rezultatele finale
Toate documentele necesare Admiterii la școli MAI 2024.