Complot uriaș de asasinat la adresa premierului Netanyahu! Poliția și serviciile de informații din Israel au dejucat un plan orchestrat de iranieni care îi țintea pe cei mai importanți oficiali din țară. 

Principalul suspect, cel care ar fi acceptat să îi ia viața primului-ministru este un afacerist evreu în vârstă de 73 de ani. Individul este acuzat că a călătorit ilegal în Iran pentru a pune totul la cale alături de serviciile de informații din Teheran. 

Autoritățile transmit că planul de asasinat este un răspuns la uciderea șefului Hamas din luna iulie, pentru care Iranul i-a acuzat pe evrei.Moti Maman, un afacerist din Așkelon, este acuzat că a călătorit de două ori în Iran, unde s-ar fi întâlnit cu oficiali ai serviciilor de informații iraniene pentru a discuta despre atacuri. 

În cadrul acestor vizite, suspectul a avut întâlniri cu agenți iranieni care i-au propus diverse misiuni în schimbul unor compensații financiare. Printre aceste misiuni se numărau transferuri de bani și arme, realizarea de fotografii în zone aglomerate din Israel și intimidarea israelienilor care colaborau cu Iranul, dar care nu își îndeplineau atribuțiile.

Într-o a doua întâlnire, oficialii iranieni de informații i-au solicitat suspectului să organizeze asasinate vizând personalități israeliene de rang înalt, cum ar fi prim-ministrul Netanyahu, ministrul apărării Yoav Gallant și șeful Shin Bet, Ronen Bar. Scopul acestor asasinate era răzbunarea pentru moartea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, în Teheran. Suspectul a cerut un milion de dolari pentru a pune în aplicare comploturile de asasinat, însă oficialii iranieni au refuzat să îi ofere acea sumă, plătindu-i în schimb 5.000 de euro pentru întâlniri, scrie Haaretz.

Tensiunile dintre Iran și Israel cresc pe zi ce trece, iar descoperirea complotului de asasinat nu face decât să arate cât de mult s-a agravat situația. În plus, Israel este în pragul unui război total și cu gruparea Hezbollah din Liban, unde mai mulți teroriști au murit după ce dispozitivele de comunicare pe care le foloseau au explodat neașteptat.

Val de cutremure în România: Încă două seisme s-au produs sâmbătă dimineața. INFP anunță reluarea activității în țara noastră 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here