Aplicarea corectă a ștampilei pe un buletin de vot face poate face diferența între un vot exprimat și unul anulat. Așadar, la ce trebuie să fiți atenți când intrați în cabina, pentru ca opțiunea dumnevoastră să conteze. Există numeroase situații în care acesta ar putea fi considerat nul, respectiv buletinul de vot ar putea fi anulat.
Un buletin de vot poate fi anulat în mai multe situaţii, iar dintre acestea le reamintim pe cele când pe buletinul de vot nu a fost aplicată ştampila de control a secţiei de votare, pe buletinul de vot a fost aplicată o ştampilă cu menţiunea „VOTAT” care are alt model decât cel aprobat sau, din contră, pe buletinul de vot nu a fost aplicată ştampila cu menţiunea „VOTAT”.
De asemenea, un buletin de vot poate fi anulat dacă ştampila cu menţiunea „VOTAT” a fost aplicată pe două sau mai multe patrulatere, dacă ştampila cu menţiunea „VOTAT” atinge două sau mai multe patrulatere ori dacă ştampila cu menţiunea „VOTAT” a fost aplicată în exteriorul patrulaterelor şi nu atinge niciun patrulater.