Este săptămâna decisivă pentru candidații la alegerile prezidențiale! Marcel Ciolacu și Mircea Geoană sunt singurii lideri care nu au spus clar dacă vor sau nu să intre în cursa pentru Cotroceni, iar liderul PSD mai are timp doar până joi să facă marele anunț.  

Suntem deja, practic, pe ultima sută de metri pentru anunțarea candidaturilor la alegerile prezidențiale. Am văzut că deja cea mai mare parte a partidelor și-au anunțat candidații pentru această cursă. Au mai rămas doar Partidul Social Demicrat, care până în momentul de față nu a venit cu un anunț oficial de candidatură. Numele lui Marcel Ciolacu este singurul care a fost vehiculat până acum de liderii formațiunii politice. Cu toate acestea, vedem că s-a întârziat anunțul oficial.

Geoană s-ar putea RETRAGE din cursa prezidențială. Marea surpriză pregătită de PSD pentru prezidențiale: scenariu-șoc

Între timp, ne mai așteptăm și la o candidatură independentă din partea lui Mircea Geoană, care nu a fost nici aceasta asumată până în momentul de față, cel puțin nu oficial. 

De altfel, un motiv al acestor întârzieri ar putea fi tocmai faptul că au existat negocieri între cele două părți. Sursele Realitatea PLUS au confirmat faptul că social-democrații au încrcat să îl convingă pe Mircea Geoană să candideze din partea partidului, însă negocierile acestea au eșuat. 

Noua STRATEGIE a PSD pentru prezidențiale. Anunțul lui Ciolacu: apare și numele lui Daniel Băluță

Chiar Mircea Geoană a anunțat acest lucru zilele trecute. Acesta a venit și cu concluzia clară, menționând că, în mod cert, dacă va candida o va face independent, dar că nu exclude să fie susținut, în schimb, de anumite partide. 

În momentul de față, este clar că Marcel Ciolacu a rămas fără variante și cel mai probabil va fi forțat să își aunțe candidatura. 

Ziele trecute am văzut că a fost împins de la spate și de colegii de partid, care au încercat să îl convingă să își anunțe cât mai repede intrarea în cursa pentru Palatul Cotroceni. Până joi mai are timp să vină și cu marele anunț. 

Între timp, surse din PNL spun că acum este sub semnul întrebării continuarea Coaliției și după alegerile de anul acesta. Adică nu se știe nu se știe dacă vor mai dori să continue cu PSD pentru că în interiorul PNL există voci care și-ar dori o rupere de social-democrați. 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here