Protecția Consumatorului InfoCons a lansat un avertisment către toți părinții, legat de o serie de jucării pe care ar fi bine să nu le aibă în vedere ca eventuale cadouri de Ziua Copiilor – 1 Iunie. 

InfoCons vine în sprijinul părinților pentru a proteja copiii în fața produselor nealimentare nesigure, cum ar fi jucării, articole de îmbrăcăminte, rechizite și alte produse ce pot prezenta riscuri pentru sănătatea și siguranța minorilor, arată InfoCons.

Prin aplicația europeană InfoCons, părinții pot afla dacă produsele pe care le achiziționează sunt în conformitate cu standardele europene de siguranță și pot proteja sănătatea și bunăstarea copiilor lor. Potrivit specialiștilor InfoCons, anumite jucării sunt periculoase pentru copii. Jucărie moale în formă de leopard

Această jucărie are părți mici (ochii) ce se pot detașa ușor, pe care copiii mici le pot pune în gură și se pot sufoca. Mai mult, materialul fibros de umplutură al leopardului este ușor accesibil din cauza slăbiciunii anumitor cusături. Din această cauză, un copil mic poate pune materialul de umplutură în gură și se poate sufoca. Cu alte cuvinte, produsul nu respectă cerințele Directivei privind Siguranța Jucăriilor.

 Jucărie electrică alimentată cu baterie (3 x 1,5V LR44)

Componentele electronice ale jucăriei au o concentrație excesivă de plumb (valoare măsurată de până la 1,3% din greutate), ce reprezintă un risc pentru mediu.

Acest produs nu respectă cerințele Directivei privind restricționarea utilizării anumitor substanțe periculoase în echipamentele electrice și electronice (Directiva RoHS 2).

Păpușă din plastic

Materialul plastic al jucăriei are o concentrație excesivă de bis (2-etilhexil) ftalat (DEHP) (valoare măsurată: până la 10% din greutate), putând dăuna sănătății copiilor și provocând posibile daune sistemului lor reproducător. Acest produs nu este conform cu Regulamentul REACH.

 InfoCons, promotorul drepturilor consumatorilor

InfoCons este una dintre cele mai importante organizații non-guvernamentale din România dedicată protecției consumatorilor. Înființată în anul 2003, InfoCons s-a impus rapid ca un actor principal în domeniul protecției drepturilor consumatorilor.

Misiunea InfoCons

Misiunea principală a InfoCons este de a apăra și de a promova drepturile și interesele consumatorilor. Organizația urmărește să asigure transparența pieței și să informeze consumatorii cu privire la drepturile lor, produsele și serviciile disponibile, precum și la potențialele riscuri asociate cu acestea. Prin campanii de informare și educare, InfoCons își propune să contribuie la dezvoltarea unei culturi a consumului responsabil și informat.

 InfoCons joacă un rol crucial în protejarea și educarea consumatorilor din România. Prin activitățile sale diverse și impactul semnificativ, organizația contribuie la crearea unui mediu de consum mai sigur și mai transparent, în care drepturile și interesele consumatorilor sunt respectate și protejate. 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here