InfoCons a emis o avertizare privind produsele cosmetice tip vopsea de păr care au fost identificate ca fiind neconforme în sistemul de Alerte Europene.
Aceste produse prezintă riscuri majore pentru sănătate, chimice și microbiologice, și pot fi găsite pe teritoriul Uniunii Europene, inclusiv în România, atât în magazine, cât și pe platformele online de vânzare.
Lista produselor neconforme:
Revia Verona – Colour care cream, Natural & Color shinePALETTE / SCHWARZKPOF – Palette Intensive Color CremeGarnier – Garnier Colore NaturaleL’OREAL PARIS – Excellence creme 5.6 castano chiaro rossoSyoss – PERMANENT COLORATION SALONPLEXTESTANERA – Palette professional performance gloss sensation
Cele șase tipuri de vopsea de păr conțin, conform listei ingredientelor, 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice.
BMHCA poate afecta sistemul reproductiv, poate dăuna sănătății copilului nenăscut și poate provoca sensibilizarea pielii.
Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.
Cel de-al șaptelea produs cu risc micobiologic este vopseaua de păr henna de un kilogram, marca Ekopharma – Kasviväri Manjistha and Kasviväri Ruskea.
Aceasta conține un nivel excesiv de bacterii mezofile aerobe (valoare măsurată până la 110 000 ufc/g), drojdie și mucegai (valoare măsurată: până la 9500 ufc/g). Dacă este utilizat pe pielea deteriorată sau dacă intră în contact cu ochii, produsul poate provoca infecții sau iritații. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.
Atenție la cremele solare. 9 produse neconforme prezintă risc CHIMIC – INFOCONS
„Numericul alertelor este în creștere pentru produsele identificate în sistemul de alertă de la: produse chimice, articole pentru îngrijirea copilului și echipamente pentru copii, îmbrăcăminte, textile și articole de modă, echipamente de comunicații și media, produse pentru construcții, produse cosmetice, aparate și echipamente electrice, echipamente pentru medii explozive, mobilier, echipamente sportive / pentru activități recreative, bijuterii, accesorii de bucătărie / gătit, indicatoare cu laser, ascensoare, brichete, ghirlande luminoase, echipamente de iluminat, echipamente de protecție, jucării, papetărie și altele“, mai transmite InfoCons.