Situația este critică în comuna Svinița, județul Mehedinți, acolo unde un incendiu uriaș arde necontrolat de șase zile, afectând sute de hectare de vegetație uscată. Flăcările au izbucnit în Parcul Natural Porțile de Fier, iar fumul dens și înnecăcios a invadat satul, punând în pericol sănătatea locuitorilor. Autoritățile au emis alertă portocalie de incendiu, mai multe case din zonă fiind în pericol. 

Peste 50 de pompieri sunt implicați în eforturile de stingere a incendiului, alături de 38 de pădurari, 5 rangeri, 11 jandarmi și numeroși voluntari. Intervenția este însă extrem de dificilă din cauza terenului abrupt și a curenților de aer care întrețin arderea, făcând zona greu accesibilă forțelor de intervenție.

Operațiunile de stingere se desfășoară pe trei sectoare, cu echipe mixte care acționează de o parte și alta a versantului, între zona Tricule și Valea Roșie. Pentru a controla focul, se intervine și aerian, cu ajutorul a două aeronave Spartan ale MapN, care au lansat apă asupra focarelor de incendiu atât ieri, cât și astăzi.

Pentru sporirea capacității de intervenție au fost chemați și pompieri de la stațiile Vânju Mare și Strehaia, precum și de la garda din Baia de Aramă, toate aflate în structura ISU Drobeta al județului Mehedinți.

Alertă în Capitală. Incendiu masiv de vegetație, în zona Lacului Fundeni – VIDEO

 

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here