Ministrul Sănătății susține că Braşovul are nevoie de un spital judeţean nou, însă dimensionarea acestuia trebuie făcută corect, nu la 1.000 de paturi, cum a fost proiectul spitalului regional. 

„Dacă vreţi, puteţi să îl numiţi regional, dar nu asta este important. Actualul SJ – cu toate renovările, dotările, nu poate oferi condiţii suficient de bune, are peste 50 de ani – iar dimensionarea spitalului (nou – n.r.) trebuie să ţină cont de realităţi, de nevoia de servicii medicale şi de personalul care poate să lucreze acolo, încât acest spital să fie sustenabil din punct de vedere al serviciilor medicale pe care le oferă. Aceasta este abordarea corectă şi nu facem concurs în ce priveşte numărul de paturi. Cred că ceva mai mult de 500 de paturi ar fi necesare la Braşov”, a punctat Rafila.

„Am venit la Spitalul Municipal Săcele pentru a vedea direct progresul investiţiilor şi pentru a ne asigura că infrastructura medicală răspunde nevoilor pacienţilor”, a precizat ministrul, care a verificat stadiul investiţiei privind extinderea, dezvoltarea şi modernizarea ambulatoriului, o investiţie de 20 de milioane de lei, a mai spus Rafila.

Conform ministrului Sănătăţii, pe lângă acest proiect, spitalul săcelean mai beneficiază de investiţii din fonduri europene de 6 milioane de lei pentru un proiect de control al infecţiilor intraspitaliceşti şi unul de 3 milioane de lei pentru digitizare.

Potrivit directorului spitalului, Rodica Pârvan, proiectul de extindere al ambulatoriului se află în faza de ridicare a fundaţiei şi urmează să fie finalizat la jumătatea anului viitor.

Noua clădire va găzdui un număr de şase specialităţi noi şi, prin acest proiect, vor fi dezvoltate serviciile de intervenţii chirurgicale, prin două săli noi de chirurgie generală şi respectiv de ortopedie-traumatologie.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here