Alimente care NU trebuie păstrate niciodată în frigider. Toată lumea face această greșeală. Iată care sunt aceste și de ce nu se depozitează la rece.
Alimente care nu trebuie ținute în frigider niciodată, deși majoritatea gospodinelor nu știu lucrul acesta.
Alimente care nu trebuie ținute în frigider niciodată
Din 1913, oamenii depozitează alimentele în frigider pentru ca acestea să reziste mai mult timp. Dar unele alimente pur și simplu nu sunt făcute pentru temperaturi scăzute. Iată zece alimente care sunt mai bine păstrate în altă parte, decât în frigider. Veți fi surprinși despre ce este vorba.
Usturoiul
Din cauza umidității, usturoiul se deteriorează și mai repede atunci când este pus în frigider. Cel mai bun loc pentru a stoca usturoiul ar trebui să fie undeva la loc uscat și bine aerisit, la temperatura camerei.
Bananele
Dacă luați banane încă verzi, nu le puneți în frigider, deoarece temperatura mai caldă a camerei ajută la finalizarea procesului de coacere. În plus, temperatura din frigider poate avea un impact negativ asupra pereților celulari ai fructelor.
Roșiile
Roșiile nu trebuie puse în frigider, deoarece membranele se pot deteriora cu ușurință și își vor pierde aroma.
Pâinea
Nu puneți pâinea în frigider dacă o veți mânca în câteva zile, deoarece temperatura poate afecta cu ușurință compoziția pâinii și o poate face să aibă un gust stătut.
Cafeaua
Nu depozita cafeaua în frigider pentru că tinde să absoarbă mirosurile din jurul ei. În plus, aerul este prea umed, iar cafeaua își va pierde prospețimea. În schimb, puneți-o într-un recipient sigilat, departe de lumina soarelui și asigurați-vă că este depozitată într-un loc uscat.
Cele mai bogate surse de vitamina C. Alimentele care întăresc imunitatea și țin răceala la distanțăAvocado
Avocado are un timp greu de coacere și temperatura în frigider îl va păstra necopt mai mult timp. Însă, odată maturate, fructele pot rămâne în frigider până când sunteți gata să le consumați.
Castraveții
De fapt, castraveții se descompun mai repede atunci când sunt depozitați în frigider. Așa că data viitoare încearcă să-i pui undeva la temperatura camerei, în loc uscat și aerisit și s-ar putea să reziste mai mult.
Cartofii
Temperaturile scăzute din frigider pot transforma amidonul unui cartof în zahăr, lăsându-l decolorat și fără gust. Dacă aveți prea mulți cartofi, ar fi bine să îi depozitați într-un loc departe de lumina soarelui și neapărat nespălați.
Pepenele galben
Pepenele întreg este recomandat să fie păstrat într-un dulap, deoarece își va păstra mai mult timp prospețimea și aroma. Dar un pepene tăiat ar trebui să fie acoperit și pus la frigider.
Cum să cureți peștele de solzi fără să-ți alunece din mână. Trucul care îți va ușura munca
SURSA Almanah Online