Alimente care pot provoca migrene. Ce trebuie să eviți dacă ai frecvent durere de cap. Cafeina
Chiar daca unii oameni o folosesc pentru a reduce durerea de cap, pentru multi altii, cofeina poate fi un factor declansator pentru migrene. Consumul excesiv sau brusc de cofeina poate duce la dureri de cap severe.
Branzeturi invechite si mezeluri:
Aceste alimente contin tiroamina, un aminoacid care poate provoca migrene la anumiti oameni, potrivit sursei.
Alcool:
Vinul rosu, berea, sampania si bauturile alcoolice distilate pot fi declansatori ai migrenelor. Sulfitii din alcool sunt adesea considerati vinovati, desi mecanismele exacte nu sunt pe deplin intelese.
Unele fructe proaspete:
Fructele citrice, cum ar fi portocalele si lamaile, precum si bananele si avocado, pot declansa migrene la unele persoane. Acest lucru se datoreaza continutului lor de histamina sau a altor substante chimice care pot afecta fluxul sanguin si pot provoca reactii adverse la nivel cerebral.
Alimente picante:
Mancarurile foarte picante, cum ar fi cele condimentate cu ardei iute, pot declansa migrene la unele persoane. Substantele chimice din ardeiul iute pot irita mucoasa si pot determina fluxul sanguin sa se schimbe, provocand astfel dureri de cap.
Alimente sau bauturi care contin aspartam:
Aspartamul, un indulcitor artificial folosit in multe alimente si bauturi fara zahar, a fost asociat cu migrene la anumiti oameni. Evitati alimentele indulcite artificial si cititi etichetele cu atentie.
Metalul care o purifică apa de băut. Ce beneficii nebăunite are. Trebuie doar să depozitezi apa într-un astfel de vasUnt de arahide, nuci si fructe uscate:
Aceste alimente pot fi factori declansatori pentru migrene la unii oameni, probabil din cauza continutului lor de tiroamina. Consumati-le cu moderatie sau evitati-le daca observati ca va provoaca migrene. De asemenea, acestea contin in mod natural niveluri ridicate de o substanta chimica numita fenilalanina, care poate fi un declansator al migrenei. Acelasi lucru este valabil si pentru fructele uscate precum stafidele, curmalele, smochinele si caise.
Produsele de patiserie si copturile procesate:
Torturile, prajiturile, biscuitii si alte produse de patiserie pot contine aditivi si indulcitori artificiali care pot declansa migrene la unii oameni. De asemenea, contin uneori gluten, care poate fi un alt factor declansator pentru cei cu sensibilitate la gluten.
Sursa : Sfat Naturist