Conform unei analize publicate în revista Nutrients, studiile sugerează că alimentele fermentate pot reduce riscul de boli cardiovasculare și diabet de tip 2 și pot crește diversitatea bacteriilor din intestin. 

Epidemiologul britanic Tim Spector consumă cel puțin trei tipuri diferite de alimente fermentate în fiecare zi pentru a-și susține sănătatea intestinului.

Diversitatea este importantă pentru sănătatea digestivă și generală. Spector a împărtășit cu Business Insider cum integrează alimentele fermentate în dieta sa.

 

1. Începe cu pași mici

„Puțin și des” este cel mai bun mod de a începe să adaugi alimente fermentate în dieta ta, a scris Spector în cartea sa de bucate Food for Life, care urmează să fie publicată în SUA în 2025. Acest lucru îți permite să te obișnuiești cu gustul, iar intestinul tău să se acomodeze cu noile bacterii.

Spector recomandă să adaugi o lingură de alimente fermentate diferite în preparatele tale — de exemplu, kimchi într-o tocană pentru „aromă și textură crocantă” sau kefir într-o supă pentru „cremozitate și aciditate.”

Această abordare este susținută și de alți experți în nutriție. Dieteticianul specializat în sănătatea intestinului Tanzil Miah a sugerat adăugarea de kimchi sau varză murată în sandvișuri sau salate și utilizarea iaurtului ca sos sau marinadă. 

Citește continuarea aici.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here