Alimentul care îți poate proteja auzul. Îl consumi și tu frecvent, dar sigur nu știai câte beneficii are. Alimentul care te poate ajuta să-ți protejezi auzul

O dietă bogată în legume și fructe poate reduce riscul de pierdere a auzului cu 30%. Potasiul, zincul, acidul folic și magneziul sunt patru minerale importante legate de îmbunătățirea sănătății auzului.

„Urechea internă este un set delicat de organe care sunt susceptibile de a fi afectate de îmbătrânire, de expunerea la zgomot și de reducerea fluxului sanguin.”, conform medicului, scrie catine.ro.

Este important să menții zilnic un echilibru între alimentație și obiceiurile sănătoase. Ambele au o strânsă legătură cu un auz sănătos. Potrivit studiilor recente, persoanele care au o dietă bogată în fructe și legume, proteine și vitamina D au un risc mai redus de a se confrunta cu dificultăți de auz.

De ce este recomandat să bei ceai de turmeric. Remediul cu beneficii multiple pentru sănătate

Alimentul principal care te poate ajuta să ai un auz sănătos este banana. Consumul regulat de banane este recomandat deoarece acestea sunt o sursă excelentă de potasiu și zinc. „Potasiul ajută la reglarea nivelurilor de lichid din urechea internă, care tind să scadă pe măsură ce îmbătrânești. Pe măsură ce aceste niveluri de lichid scad, ești mai predispușă la pierderea auzului legată de vârstă”, a adăugat audiologul.

Alte beneficii pe care le are banana.

8 motive pentru care vei consuma mai des ouăÎți vor asigura doza zilnică de potasiu

Potasiul este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului. Acest element se găsește într-o mare varietate de alimente vegetale și animale, dar și în băuturi. Multe fructe și legume sunt surse excelente de potasiu. Bineînțeles, banana este bogată în potasiu, acest mineral crucial pentru viață și necesar ca inima, rinichii și alte organe să funcționeze normal. Deficitul de potasiu este asociat cu un risc crescut de hipertensiune arterială, boli de inimă, accident vascular cerebral, artrită, cancer, tulburări digestive și infertilitate.

Bananele reglează tensiunea arterială

Studiile au arătat că un consum zilnic de banane poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Deși, corpul tău necesită sodiu în cantități mici, consumul în exces de sodiu, poate duce la hipertensiune arterială. Însă, doza necesară zilnică de sodiu si potasiu ajută la reglarea tensiunii arteriale, aceasta fiind determinată de aceste elemente. Deci, consumul de banane vă va oferi anumite cantități ale acestor elemente necesare.

Bananele calmează iritațiile stomacului

Cu siguranță toată lumea a avut la un moment dat probleme din cauza stomacului deranjat, fie că este vorba despre un virus, greață sau doar o senzație de disconfort.

În astfel de situații, specialiștii recomandă o dietă care conține alimente care sunt ușor de digerat, cum ar fi bananele, orezul, merele și pâinea prăjită. Echilibrul electrolitic se va stabiliza datorită potasiului.

Citește continuarea Aici.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here