Alimentul-minune, ideal pentru tratarea arsurilor. Trebuie să-l ai permanent în casă. Iată motivele
Mierea este folosita de secole pentru proprietatile sale vindecatoare, insa putini sunt cei care stiu ca aceasta este si un remediu natural eficient pentru tratarea arsurilor minore. Datorita compozitiei sale bogate in enzime, antioxidanti si substante antimicrobiene, mierea ajuta la calmarea durerii, prevenirea infectiilor si accelerarea procesului de vindecare, scrie Sfat Naturist.
Se pare ca unele dintre motivele pentru care mierea este folosita in ingrijirea ranilor se datoreaza naturii sale acide/pH scazut, plus efectele antioxidante, antiinflamatorii si antimicrobiene. In plus, cercetarile arata ca poate stimula regenerarea tesuturilor, facilita debridarea ranilor, reduce inflamatia si reduce umflarea.
Beneficiile mierii in tratarea arsurilorEfect antibacterian – Mierea are proprietati antibacteriene naturale care reduc riscul de infectii si contribuie la un proces de vindecare mai rapid.Hidratare si regenerare – Aplicata direct pe piele, mierea mentine zona afectata hidratata, prevenind uscarea si favorizand regenerarea tesuturilor.Reducerea inflamatiei – Enzimele si antioxidantii din miere ajuta la reducerea inflamatiei si a durerii cauzate de arsuri.Cicatrizare mai rapida – Mierea stimuleaza productia de colagen, accelerand procesul de refacere a pielii.Cum sa folosesti mierea pentru arsuri?
Curata zona afectata – Spala usor arsura cu apa rece si sapun delicat.
Aplica un strat subtire de miere – Foloseste miere naturala si aplic-o direct pe zona arsa.
Acopera cu un pansament curat – Pentru a mentine mierea pe loc si a preveni contaminarea, pune un tifon steril peste arsura tratata.
Schimba pansamentul periodic – Este recomandat sa inlocuiesti pansamentul de 2-3 ori pe zi, curatand usor zona inainte de reaplicare.
Remediul pentru guturai și durerile în gât. Străbunii noștri se tratau doar cu el