Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a oferit recent informații importante legate de majorarea pensiilor începând cu 1 ianuarie. Conform legislației actuale, pensiile vor fi indexate cu rata inflației, iar acest principiu va sta la baza elaborării bugetului pentru anul 2025. Această veste este așteptată cu nerăbdare de milioane de pensionari din România. Vor exista fonduri pentru pensiile indexate?

Întrebat despre disponibilitatea fondurilor pentru plata pensiilor majorate în funcție de inflație, Marcel Boloș a asigurat că nu există nicio problemă în acest sens. „Fondurile necesare recalculării pensiilor pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie au fost deja asigurate. Niciodată nu s-a pus problema ca aceste drepturi câștigate de pensionari să nu fie achitate la timp”, a declarat ministrul.

Indexarea pensiilor și bugetul pentru 2025

În ceea ce privește bugetul pentru anul 2025, Boloș a explicat că discuțiile și lucrările nu au început încă. Totuși, el a subliniat că legea actuală este clară: pensiile vor fi indexate conform inflației. „Vom discuta aceste detalii în momentul în care vom lucra la bugetul pe 2025. În prezent, legislația prevede clar că indexarea pensiilor se face pe baza ratei inflației, și aceasta va fi direcția pentru elaborarea bugetului”, a adăugat Boloș.

Această declarație oferă pensionarilor siguranța că majorarea pensiilor va continua să fie un subiect prioritar în planificarea bugetară, iar plata la timp a acestor drepturi va fi respectată.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here