Ardeii umpluți se numără printre mâncărurile preferate ale românilor, însă nu toate gospodinele știu să îi pregătească așa cum o făcea mama acasă. Astăzi îți prezentăm o rețetă simplă și delicioasă care te va duce instant cu gândul la copilărie.  

Tot ce trebuie să faci este să urmezi cu sfințenie indicațiile de mai jos, iar la final vei obține cei mai buni ardei umpluți pe care i-ai pregătit și pe care i-ai mâncat vreodată.

Ingrediente:

10-12 ardei grași, de o mărime medie (8-10 cm. lungime)700 de grame de carne tocată1-2 cepe (150 de grame)½ de pahar de orez (75-80 ml, adică vreo 50 de grame) cu bobul rotund½ de legătură de mărar½ de legătură de pătrunjel1 linguriță rasă de piper măcinat1 linguriță de sare1 linguriță paprika dulce sau iute (opțional, eu o pun pentru culoare și aromă)250 de grame de roșii pasate sau 200 ml. de bulion1 linguriță de pastă de roșiiopțional: 1 ou întreg sau doar 1 gălbenuș dar merge chiar mai bine fără acesta3 frunze de dafinsos: 200 de ml. de bulion de roșii concentrat, 3 linguri de ulei, 2 linguri de făină, frunză de dafin, sare, piper, zahăr sau un îndulcitor

Mod de preparare:

Pentru început, spală ardeii și îndeparteaza-le coada și semintele. Apoi, într-un bol, amestecă orezul bine spălat, carnea tocată, ouale, ceapa marunțită, sarea, piperul și boiaua de ardei dulce.

După ce ai terminat, umple ardeii cu compozitia și formeaza-le un capac cu puțină faină presarată peste carne

Așează ardeii umpluti într-o oală cu pereți înalți și acoperă-i cu apă și adauga sare. Apoi, într-un bol, pregatește sosul pentru ardeii umpluti. Amesteca sucul de rosii cu putina sare, apă și mărar.

Atunci când ardeii au dat într-un clocot, adaugă sosul peste și lasă la fiert pentru încă 30 de minute. La final, adaugă patrunjel tocat și servește-i cu smantană.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here