La Mânăstirea Prislop, măicuțele pregătesc o rețetă simplă și savuroasă de ardei umpluți de post, care a devenit foarte apreciată de cei care vizitează locul. Iată cum se face rețeta de ardei umpluți de post, așa cum o pregătesc măicuțele de la Prislop. 

Ingrediente necesare pentru ardei umpluți de post

Pentru această rețetă, aveți nevoie de ingrediente simple și accesibile, care împreună creează un preparat gustos:

5 ardei grași roșii

1 ardei verde

2 morcovi

2 cepe

5-6 ciuperci champignon

100 g orez

2 roșii

350 ml suc de roșii

1 linguriță boia dulce

1 legătură de pătrunjel

1 legătură de mărar

6 linguri ulei

Sare și piper după gust

Cum se preparăSpălați ardeii grași și tăiați cu grijă capacele, fără a-i crăpa, apoi îndepărtați cotorul și semințele din interior. Așezați-i deoparte, pregătiți pentru umplut.

Curățați ceapa, morcovii, ciupercile și ardeiul verde, apoi mărunțiți-le pe toate cât de fin posibil. Radeți morcovii, pentru ca textura umpluturii să fie mai fină și mai cremoasă.

Într-o tigaie, încălziți uleiul și adăugați ceapa tocată, lăsând-o să se călească ușor până devine translucidă. Adăugați apoi morcovul și ardeiul verde și lăsați-le să se înmoaie puțin. După un minut, puneți și ciupercile tocate, boiaua și un praf de sare. Gătiți legumele până se înmoaie și se amestecă aromele.

Citește continuarea pe click.ro.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here