Majoritatea oamenilor aruncă cojile după ce consumă miezul, fără să știe că acestea pot fi transformate într-un desert aromat și delicios. 

Pepenele verde este nelipsit din frigiderele românilor vara. Este un fruct ieftin, cu puține calorii și care ajută la hidratare, astfel că poate fi consumat de oricine, fără restricții. Miezul de pepene se consumă ca atare, dar poate fi pus și în salate de fructe sau servit în combinații inedite, cum ar fi cu brânză sărată.

Majoritatea oamenilor aruncă la gunoi cojile, după ce consumă miezul, fără să știe că din acestea se poate obține o duceață delicioasă. La fel ca la alte fructe, coaja de la pepene conține multă vitamina C și poate fi transformată într-o dulceață aromată și savuroasă.

 Ingrediente:1 kg coji de pepene verde1 kg zahăr1 lămâie (sucul și coaja rasă)1 baton de scorțișoară1 litru de apă1 păstaie de vanilie (opțional)Mod de preparare

Înainte de a tăia pepenele, se spală bine coaja, cu un burete și apă rece. După ce ați consumat miezul, îndepărtați stratul verde exterior al cojii, păstrând doar partea albă și puțin din partea roz. Tăiați apoi aceste bucăți în cuburi mici, de dimensiuni egale, pentru a asigura o gătire uniformă.

Într-o oală mare, adăugați cojile de pepene verde și acoperiți-le cu apă rece. Fierbeți timp de 10 minute pentru a se înmuia. Scurgeți apa și clătiți bine cojile cu apă rece. Această etapă ajută la eliminarea gustului amar și la pregătirea cojilor pentru dulceață.

În aceeași oală, combinați zahărul, apa și sucul de lămâie. Adăugați coaja rasă de lămâie, batonul de scorțișoară și păstaia de vanilie, dacă utilizați. Fierbeți acest amestec până când zahărul se dizolvă complet și începe să se formeze un sirop.

După ce siropul a dat în câteva clocote, adăugați cojile de pepene și reduceți focul. Lăsați dulceața să fiarbă lent, amestecând ocazional, timp de aproximativ 1-2 ore. Cojile de pepene verde vor deveni transparente și siropul va căpăta o textură groasă și lipicioasă. După ce dulceața s-a răcorit puțin, se pune în borcane sterilizate, care se închid și se depozitează cu capacul în jos, pentru a crea vid.

SURSA

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here