Tot mai mulți tineri sunt în pericol după ce majoritatea videoclipurilor apărute pe rețelele sociale îi îndeamnă la diferite provocări care le pun în pericol sănătatea. Un sondaj arată că cei mai ușor influențabili sunt adolescenții care urmează diferite provocări văzute în online și aleg să le facă acasă. Platformele de socializare pline de trucuri care bagă tinerii în spital

Experții spun că știința a pierdut războiul cu social media și că majoritatea adolescenților aleg să nu mai meargă la medic când suferă de vreo afecțiune și urmează fel de fel de sfaturi înșelătoare date de alți tineri pe site-urile de socializare.

În una dintre acestea, foarte periculoasă pentru sănătate, doi tineri se filmează în timp ce își bagă în nas căței de usturoi, spun ei, pentru tratamentul sinusurilor. Iar într-o alta, se explică cum durerile de urechi se pot trata acasă cu ulei de muștar și cuișoare încălzite într-o lingură pe aragaz.

Medicii trag un semnal de alarmă și avertizează tinerii să nu recurgă la aceste practici pentru că pot aduce consecințe grave asupra sănătății iar unele dintre ele, mai periculoase, pot duce chiar la deces. 

VIDEO cu un puternic impact emoțional!

@hwannah5 ****warning: Snot*** This is not dangerous. the garlic just clean your sinuses out. #comedy #safe #fyp #garlicinnose #shaquilleoneal @jdean40 ♬ original sound – hwannah5 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here