Bucureștiul se confruntă cu o alertă sanitară serioasă, după ce specialiștii au identificat țânțari purtători ai virusului West Nile în patru sectoare ale Capitalei. Această descoperire îngrijorătoare ridică semne de întrebare cu privire la sănătatea publică, iar medicii ne sfătuiesc să fim vigilenți și să monitorizăm simptomele care pot apărea în urma înțepăturilor insectelor.  

„Nu există un vaccin care să prevină, iar modalitatea de transmitere este prin intermediul înțepăturii de țânțar și, mai ales, a unor musculițe. Foarte important, de asemenea, e că nu se transmite de la om la om, în așa fel încât riscul de a avea o transmitere importantă și a discuta de pandemii sau epidemie este categoric mic. Dar trebuie să fim prudenți, pentru că e greu de prevenit.”, a explicat medicul Adrian Marinescu în cadrul unei intervenții tv.

„Apropo de înțepătura de țânțar, simptomatologia seamănă foarte bine cu febra Dengue și diagnosticul diferențial se face destul de greu și de multe ori este o subdiagnosticare. Celelalte dintre forme sunt totuși forme ușoare. Seamănă cu o gripă, cu o simptomatologie care e de asemenea și digestivă.

Psihologii au descoperit care este cea mai dificilă vârstă din viață. De ce totul este cu susul în jos în această etapă

Ceea ce ar trebui să știm despre infecția cu virusul West Nile este că de cele mai multe ori, formele sunt ușoare, semănă foarte bine cu o răceală. Sunt și persoane asimptomatice. Practic doar 1% dintre cei care sunt infectați ajung la complicații importante.

În România au fost astfel de situații, am avut chiar și veri în care am avut cazuri multe, am vorbit chiar de situații de epidemie. Din fericire, în ultimii ani cazurile sunt extrem de rare. Aici mă refer la formele severe, care într-adevăr pot să pună probleme.

Ceea ce trebuie spus este că tratamentul nu e specific antiviral. Până la urmă, prevenția este cea mai importantă, că nu există un vaccin care să prevină.”, a mai precizat medicul de la Institutul Matei Balș din Capitală.

Țara ideală în care să emigrați după 60 de ani: Oferă îngrijiri medicale gratuite și se află aproape de România

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here