Mihaela Bilic demontează mitul care circulă pe TikTok, conform căruia un condiment ar ajuta la pierderea în greutate dacă este consumat pe stomacul gol. Iată care este atenționarea nutriționistului.
Mihaela Bilic a scris pe pagina sa de socializare, despre „curcuma cu apă și lămâie pe burta goală”, băutura care e promovată pe rețelele de socializare ca fiind eficientă pentru slăbit. Medicul nutriționist îi avertizează pe fanii ei, pe Facebook, să nu mai creadă toate metodele de slăbit din mediul online.
Vedeta s-a autosesizat și i-a îndemnat pe fanii ei să nu mai creadă aceste rețete miraculoase.
„Nu tot ce vedeți pe rețelele de socializare despre slăbit e adevărat!🤯 Încă nu s-a inventat un ingredient pe care să-l înghiți și să topească grăsimea. Și dacă s-ar inventa, ar luat premiul Nobel pentru medicină și ar ști toată lumea! Așa că numai cei naivi sau complet nerealiști pot da crezare metodelor miraculoase de slăbit promovate pe TikTok. Și nu e problemă că nu slăbiți, problema e că poate să vă facă rău”, a susținut medicul.
Ulterior, medicul nutriționist a vorbit despre curcuma sau turmeric, care, în unele cazuri, poate avea efecte nedorite.
„Dacă bei curcuma cu apă și lămâie pe burta goală, vă promit că nu se topește grăsimea de pe abdomen și nici piele mai frumoasă nu o să aveți🤭. Curcuma este un condiment, nu un aliment și consumat în exces poate avea efecte nefaste. Efectul lui antiinflamator este valabil doar pentru aplicații externe la nivelul articulațiilor dureroase. Însă odată înghițit, mai degrabă produce inflamație/iritație.
Curcuma mâncată cu lingurița crește refluxul acid și duce la arsuri de stomac. La vegetariani și persoane anemice, utilizarea de suplimente de curcuma modifică absorția fierului alimentar. Tot în doze mari, curcuma interacționează cu medicamentele anticoagulante și le modifică efectul. Iar datorită conținutului de oxalați se poate lega de calciu și favorizează apariția de calculi renali la persoanele sensibile. Cei care au probleme cu ficatul sau vezica biliară ar trebui să evite consumul de curcuma, altfel riscă o criză. Asta nu înseamnă că trebuie să eliminăm curcuma din lista noastră de condimente”, a mai precizat nutritionistul, pe contul său de socializare.