Azi credincioșii ortodocși au primit dezlegare la pește, iar pescăriile s-au transformat într-un veritabil carnaval acvatic, scoțând la vânzare tot felul de sortimente delicioase, gata să îmbogățească mesele. Cu toate acestea, odată cu mirosul de pește proaspăt și promisiunea unui festin, credincioșii s-au trezit și cu etichetele de prețuri care, la o privire mai atentă, îi fac să ia în considerare că este mai bine continue postul, decât să cumpere un crap sau păstrăv care aduce aminte mai mult de un cont de economii decât de o cină delicioasă.  

Astăzi, românii care țin Postul Nașterii Domnului au parte de prima dezlegare la pește, eveniment care aduce cu sine o mare agitație în rândul iubitorilor de preparate din acest aliment. Pescăriile din orașe sunt inundate de clienți dornici să își ia rezervele pentru o masă delicioasă, însă prețurile practicate îi sperie pe potențialii clienți.

În piețele și magazinele de profil, un kilogram de crap proaspăt costă aproximativ 33 de lei. O alegere accesibilă, dacă nu ar fi în umbra prețurilor mult mai ridicate ale altor specii. Păstrăvul afumat, de exemplu, se vinde cu un preț mediu de 90 de lei kilogramul, lăsându-i pe mulți clienți să se gândească de două ori înainte de a face o achiziție.

Nici restaurantele nu se lasă mai prejos când e vorba de preșuri. Acestea au pregătit oferte pentru clienții care nu au disponibilitatea sau timpul necesar să gătească acasă. Un platou cu diverse feluri de pește, mămăligă și sos de usturoi costă 235 de lei, o sumă deloc neglijabilă pentru multe dintre gospodării. Această variantă poate fi savurată atât în restaurant, cât și la pachet, facilitând astfel accesul la preparate delicioase pentru cei care aleg să evite agitația din bucătărie.

Sărbătoare 21 noiembrie. Intrarea în biserică a Maicii Domnului: cruce roşie în calendar

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here