Profesorii și personalul administrativ urmează să primească primele de carieră. Acestea sunt în valoare de 1.500 de lei, respectiv 500 de lei și pot fi folosite în diverse scopuri. Banii se dau din luna octombrie. Ajutor pentru cadrele didactice. Cine primește 1.500 de lei

Dacă anterior legea prevedea că prima de carieră didactică „se acordă într-o singură tranșă, respectiv în luna octombrie”, Parlamentul a introdus un amendament care prevede că prima de carieră didactică se acordă „începând cu luna octombrie a fiecărui an, și va putea fi utilizată până în luna octombrie a anului următor inclusiv”.

„Camera Deputaților a reglementat o modificare care prevede ca sumele să intre în luna octombrie a fiecărui an…”, a zis Dumitru Mărculescu, deputat PNL.

Profesorii caută să folosească banii pentru necesitățile didactice, fie că achiziționează materiale didactice sau echipamente IT care să îi ajute în procesul de predare.

„Era nevoie de această primă de carieră, dovadă este că oamenii…asta e toată prima de carieră didactică…”, a zis Vasile Busuioc, directorul Colegiului Tehnic Decebal.

„Este necesar acest termen….sumă care este bine venită…”, a completat Andra Drinceanu, profesor.

Prelungirea termenului de cheltuire a acestei prime reprezintă un avantaj, mai ales pentru cadrele didactice care nu s-au decis cum vor cheltui suma primită. Modificările aduse legii de Camera Deputaților urmează să ajungă la președintele României pentru promulgare.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here