Un bărbat în vârstă de 62 de ani, mușcat de o viperă, a fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, unde medicii au reușit să-l stabilizeze după ce au administrat un ser antiviperin obținut din județul Suceava. Medicii au intervenit de urgență

Din păcate, niciun spital din județul Vaslui nu avea ser antiviperin pe stoc, astfel că personalul medical a solicitat ajutor de la unități medicale din alte județe. Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Vaslui, Daniel Ungureanu, pacientul nu a apelat la ambulanță pentru transportul său, ci a ajuns la spital cu un alt mijloc.

După ce medicul de la Unitatea de Primiri Urgențe a informat despre necesitatea serului, ambulanțele din Vaslui și Suceava s-au întâlnit la jumătatea distanței pentru a-i aduce serul salvator.

Conform informațiilor furnizate de reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Vaslui, pacientul este stabil și rămâne internat în Secția Boli Interne pentru a fi monitorizat în continuare.

„Pacientul nu a solicitat ambulanţă, a ajuns la spital cu alt mijloc. Noi am primit o solicitare de la un medic din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, care a spus că s-a găsit ser antiviperin în judeţul Suceava, pentru a aduce la spitalul din Vaslui serul. Au fost trimise ambulanţe de la noi şi de la Suceava, care s-au întâlnit la jumătatea distanței”, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Vaslui, Daniel Ungureanu.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here