Traian Băsescu intervine în scandalul de la Pantelimon și spune că ar putea fi mai mulți morți în spitale. Fostul președinte spune că sistemul e în continuare nereformat și îi acuză pe baronii din Sănătate pentru asta. Băsescu face referire la momentul de acum 12 ani când a vrut să îl schimbe din funcție pe Raed Arafat iar oamenii au ieșit în stradă. Postarea vine la câteva zile după ce fostul președinte a declarat că ancheta de la Spitalul Pantelimon este un spectacol regizat. Contactat de Realitatea TV pentru un punct de vedere, fostul președinte a refuzat să intre în direct.  

“Nu cred în acest referat al porcurorului dacă vreți să fiu foarte cinstit. S-a mutat spectacolul din fața DNA-ului în timpul lui Koveși la Spitalul Pantelimon. Presa a fost fericită…s-au găsit criminalele”, a spus Băsescu.

Avocatul șefei ATI de la Spitalul Pantelimon, legături neștiute cu Traian Băsescu. Bani grei de la Spitalul Universitar

La câteva zile după aceste declarații, fostul președinte susține într-o postare în mediul online că numărul morților din spitale ar putea fi mult mai mare și face referire la protestele din 2012 când oamenii au ieșit în stradă pentru a-i lua apărarea lui Raed Arafat.„Ianuarie 2012.Stimulaţi subtil de “BARONII SĂNĂTĂŢII”, românii ies în stradă să-şi apere sistemul de sănătate, cu spitalele, infecţiile, subfinanţarea şi morţii săi. Poporul, “BARONII SĂNĂTĂŢII” şi galeriile de fotbal câştigă bătălia. Proiectul legii de reformare a sistemului de sănătate este retras de guvern. Nu se va schimba nimic. Şi neschimbat a rămas până azi. Doar morţii din spitale ar putea fi ceva mai mulţi”, a scris fostul președinte pe Facebook.După protestele violente din 2012, guvernul Boc a căzut, iar opoziția reprezentată prin USL a preluat puterea. Parlamentul a decis a doua suspendare a lui Traian Băsescu, însă românii au respins prin referendum demiterea președintelui.”Biroul Electoral Central a confirmat ca nu a fost atins pragul pentru validarea Referendumului. Asta înseamnă că românii au ales pentru o Românie consituțională”, spunea la acea vreme Traian Băsescu. 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here