Băutura bogată în antiozidanți, care ajută de detoxifierea întregului organism. Ce conține și cum se prepară. Shake-ul nutritiv, sursă bogată de antioxidanți
Shake-ul nutritiv, pe lângă faptul că este foarte gustos, este și foarte sănătoas, fiind bogat în nutrienți, vitamine și antioxidanți. Prin consumul regulat de shake-uri nutritive putem lupta împotriva radicalilor liberi pe care îi asimilăm zilnic prin consumul de alcool, prin fumat sau hrană nesănătoasă. Astfel, putem încetini procesul de îmbătrânire al organismului, dar şi preveni îmbolnăvirea lui.
Datorită faptului că se face cu ajutorul blenderului sau alt robot de bucătărie de acest tip, consumându-l beneficiem şi de nutrienții conținuți în sâmburi.
Cum să-ți protejezi vederea. Sfaturi de la oftalmologi
De exemplu, sâmburii de struguri alături de coajă conțin o cantitate considerabilă de antioxidanți, numiți polifenoli (flavonoide, acizi fenolici, resveratorul). Sâmburii de pepene roşu sunt o minune pentru rinichii noştri, fiind buni diuretici, protejând împotriva formării pietrelor. Conţin zinc, fier, omega 6, proteine şi fibre care se absorb uşor. Semințele de pepene mai conţin seleniu, grăsimi esenţiale şi vitamina E, care luptă împotriva radicalilor liberi. Sunt antioxidante şi au, comparativ cu alte legume şi fructe, cea mai mare concentraţie de licopen, prevenind astfel infarctul miocardic.
Fructele de goji conțin aminoacizi, minerale și vitamine, îmbunătățesc sistemul imunitar, protejează vederea și încetinesc procesul de îmbătrânire.
Varza kale, la fel ca și restul verdețurilor ce intră în categoria celor amărui, aceasta conține cantități mari de calciu, magneziu și minerale care întăresc sistemul osos. De asemenea, mai conține și antioxidanți, cum ar fi betacarotina, vitamina E și mangan, care luptă împotriva cancerului.
Semințele de in sunt extrem de bogate în vitamine, minerale, magneziu și mangan, fibre, fitochimicale, multe dintre acestea incluzând antioxidanți şi aminoacizi, omega 3.
Ananasul este cunoscut pentru faptul că este un bun antioxidant ce ajută la prevenirea îmbătrânirii şi că întăreşte sistemul imunitar. Ajută digestia şi are efecte antiinflamatoare, reglează tensiunea arterială şi reduce coagularea sângelui. Conţine o enzimă specifică, bromelaina, ce ajută la eliminarea grăsimii. Protejează ficatul şi contribuie la eliminarea toxinelor prin urină, împiedicând apariţia bolilor de rinichi şi previne diabetul. Datorită conținutului de mangan oferă un plus de energie.
Despre beneficiile spanacului asupra sănătății se ştie de mult. Acesta este o sursă bogată de nutrienți, vitamine, magneziu și fier.
Vă recomandăm trei shake-uri nutritive, foarte gustoase şi hrănitoare ce conțin şi aceste ingrediente. Este recomandat să fie consumate dimineața, la micul dejun.
Shake-ul nutritiv energizant este bogat în calciu şi magneziu, o explozie de viață.
Ingrediente:
o optime de ceaşcă de fructe goji;o optime de ceaşcă de semințe de in;1-2 mâini de varză kale;1 piersică fără sâmbure;1 banană;4-5 căpşuni;apă.Murătura care ajută în curele de slăbire. Are nenumărate alte beneficii
Shake-ul nutritiv antioxidant este gustos, ideal pentru micul dejun şi simplu de făcut. Pepenele se pune cu tot cu semințe.
Ingrediente:
2 ceşti de salată verde;1 ceaşcă de pepene roşu;1 ceaşcă pepene galben;1 banană;o optime de ceaşcă de fructe goji;apă.
Shake-ul nutritiv detoxifiant este indicat pentru că ajută la eliminarea toxinelor din organism. Este indicat să fie consumat la micul dejun timp de 7-10 zile.
Ingrediente:
1-2 mâini de spanac bine spălat;1 banană;1 măr fără cotor;1 pară fără cotor;1 cană ananas;apă.
sursa Almanah Online