Ucraina a dezvăluit recent primele imagini cu câinii roboți, o nouă tehnologie inovatoare pe care o va utiliza în războiul cu Rusia. Aceste unități robotizate sunt extrem de greu de detectat și extrem de agile, oferind soldaților ucraineni un avantaj considerabil în misiuni riscante, de la recunoașterea pozițiilor inamice până la detectarea minelor. Ce vede un câine robot

Într-o demonstrație secretă, organizată într-o locație păstrată confidențială, un câine robot de model „BAD One”, proaspăt scos din cutie, a arătat ce poate face. Sub comanda operatorului său, acest câine metalic a demonstrat capacitatea de a se ridica, a se ghemui, a alerga și a sări, toate prin intermediul unei telecomenzi.

Datorită dimensiunilor sale compacte și a unui profil redus, câinele-robot este dificil de detectat pe câmpul de luptă. Este echipat cu camere termice care îi permit să execute misiuni de recunoaștere a pozițiilor inamice sau să exploreze interiorul clădirilor în zonele de conflict. În plus, câinele-robot se dovedește a fi util pentru detectarea minelor și a dispozitivelor explozive improvizate, dar poate fi folosit și pentru transportul de muniții și medicamente în zonele fierbinți ale câmpului de luptă.

Această tehnologie avansată reprezintă un pas important în strategia Ucrainei de a proteja soldații și de a îmbunătăți eficiența operațiunilor pe teren.

The Armed Forces of Ukraine use “BAD One” robot dogs as scouts at the frontThese robots are difficult to detect, and their battery charge lasts for 2 hours, during which time the robot can complete a reconnaissance mission. pic.twitter.com/ycqkiyXaAv

— NEXTA (@nexta_tv) August 10, 2024 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here