După secole de observații și cercetări, când părea că medicina a cartografiat în detaliu complexitatea organismului uman, cercetătorii au reușit să ne surprindă încă o dată, demonstrând că mai există mistere nedescoperite.  

O descoperire extrem de surprinzătoare a fost realizată de către medicii olandezi de la Institutul Cancerului din Țările de Jos, care au identificat un nou organ în corpul uman. Această revelație a fost făcută în mod întâmplător, provocând uimire în rândul comunității științifice.

 Cercetătorii olandezi au realizat că au identificat o glandă salivară nouă, situată în zona unde gâtul se leagă de cavitatea nazală. Deși inițial specialistii urmăreau să cerceteze cancerul, cercetările lor au dus la o descoperire complet neașteptată: un organ total nou în corpul uman.

Medicii, care se concentrau pe o mai bună înțelegere a cancerului de prostată, au avut parte de o revelație neașteptată, identificând un organ localizat în partea opusă a corpului. Experții de la Institutul Cancerului din Țările de Jos au realizat scanări CT și PET pe pacienți cărora le fusese administrată glucoză radioactivă.

Această substanță specială facilitează specialiștilor identificarea tumorilor, deoarece proteina PSMA, care este frecvent întâlnită în cancerul de prostată, le conferă un aspect strălucitor.

Avertisment de tsunami ca urmare a unui cutremur de 8,2. Mesajul care a pus pe jar o țară întreagă

Totuși, această proteină nu se găsește exclusiv în cazul cancerului de prostată; ea poate, de asemenea, să evidențieze glandele salivare. Datorită acestui fapt, specialiștii au reușit să descopere un nou organ, complet din întâmplare.

Acest organ a fost denumit de cercetători „glanda salivară tubulară” și se presupune că are rolul de a umezi partea superioară a gâtului, situată just în spatele nasului și a gurii. Investigații suplimentare au fost efectuate pe 100 de pacienți, și la fiecare dintre aceștia s-a descoperit această nouă glandă. În corpul uman, la nivelul capului, sunt deja cunoscute alte trei glande salivare majore.

O nouă monedă a apărut în România. Este din argint iar colecționarii se vor înghesui să o achiziționeze

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here