Primăvara este sezonul lalelelor, iar majoritatea românilor care locuiesc la curte au în grădină aceste flori deosebite și parfumate. Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu când trebuie să planteze bulbii ca să înflorească frumos întregul sezon.
Lalelele, la fel ca și alte plante, au nevoie de un anumit moment pentru a fi puse în pământ și de aceea cei care stau la curte trebuie să știe care este perioada optimă pentru a sădi aceste flori.
Florarii cu experiență au un truc secret la care apelează de fiecare dată. Acesta constă în alegerea timpului pentru plantare și se pare că pentru bulbii de lalele cel mai bun interval pentru sădire este înainte de venirea sezonului rece.
Experții plantează bulbii de lalele la începutul toamnei, astfel încât acestea să înflorească toată primăvara. Sădirea se face în acest anotimp pentru că solul încă păstrează o parte din căldura verii. În plus, toamna aduce și alte beneficii bulbilor de lalele.
Potrivit lor, perioada aceasta este ideală pentru plantare pentru că favorizează formarea unui sistem radicular puternic.
De asemenea, specialiștii susțin că stabilește baza pentru o înflorire reușită în primăvara următoare. Bulbii de lalele se plantează ușor, procesul fiind unul simplu. În primul rând, se pregătește ghiveciul sau solul din grădină. În al doilea rând, este important să te asiguri că ai un recipient care dispune de drenaj adecvat și că substratul este bine aerisit.
Atenție! Pământul în care se pun bulbii trebuie să fie compus dintr-un amestec de pământ de flori și materiale care asigură drenajul, printre care se numără nisipul sau pietrișul. Aceste componente asigură un mediu echilibrat, prevenind acumularea excesului de umiditate.
Totodată, ține cont de bulbii de lalele, aceștia trebuie să fie sănătoși și să nu prezinte semne de mucegai sau deteriorare. Bulbii se curăță dacă au impurități și apoi, se pun în pământ respectând spațiul necesar pentru dezvoltarea corespunzătoare, potrivit sursei.
În plus, bulbii de lalele trebuie să se poziționeze la o adâncime potrivită și să se plaseze cu vârful orientat spre exterior. Se acoperă ușor cu substrat, fără a compacta excesiv solul. Totodată, florile nu trebuie să fie înghesuite.