În această perioadă, românii care stau la curte își umplu grădinile cu diverse semințe și răsaduri de legume. Pentru a avea o recoltă bogată, legumicultorii atrag atenția că este nevoie de un sol fertil, bine pregătit, dar este necesar să se țină cont și de perioada de cultivare. Iată când trebuie să cultivi morcovii dacă vrei să ai parte de o recoltă bogată.
Morcovii sunt extrem de iubiți și apreciați de români, deoarece sunt delicioși, hrănitori și au foarte multe beneficii pentru sănătate. Aceștia sunt foarte versatili, putând fi consumați inclusiv cruzi pentru a beneficia de toți nutrienții pe care îi are în compoziția sa.
Dacă și tu vrei să ai parte de o recoltă bogată de morcovi în propria grădină, legumicultorii vin în ajutorul tău cu sfaturi și trucuri despre perioada optimă pentru a-i planta.
Aceștia recomandă să pui semințele în pământ începând cu sfârșitul lunii martie. Atenție! Plantarea morcovilor poate fi făcută până în luna iunie, însă nu mai târziu pentru că nu vei mai avea timp să te bucuri de aceste legume.
Morcovii se plantează întotdeauna, după ce a trecut pericolul de îngheț. De aceea, un aspect foarte important este să ții cont de prognoza meteo atunci când dorești să pui semințele în pământ. Solul trebuie să aibă o temperatură potrivită pentru plantat, de circa 10 grade Celsius.
De asemenea, specialiștii spun că morcovii se pot planta în solar sau pe o suprafață pe pământ protejată de o folie microporoasă tip agril. Aceasta are rolul de a ridica temperatura din sol. Adâncimea ideală pentru semințele de morcovi este de un centimetru.
Un alt sfat important legat de cultivarea morcovilor este strâns legat de distanța care trebuie să fie între plant. E foarte important să se lase un spațiu de 5-6 centimentri, iar între rânduri ar fi bine să fie o distanță de aproximativ 25-30 centimetri.
În plus, legumicultorii mai spun că morcovii preferă lumina. Indicat ar fi să se aleagă un teren cu mult soare, unde plantele au spațiul suficient pentru a se dezvolta armonios. Leguma se plantează pe locurile unde în anii anteriori au crescut mazăre, fasole, roșii, varză, ardei sau vinete.
Totodată, umiditatea este responsabilă pentru germinarea semințelor. Udarea este extrem de importantă, însă oamenii trebuie să fie atenți. Semințele de morcovi nu trebuie să fie inundate cu apă pentru că riscă să se miște, să se risipească și nu mai răsar.