Se apropie momentul în care vom trece, din nou, la ora de vară, iar cesurile vor fi date înainte astfel încât ora 03:00 va deveni ora 04:00.  

În România, ora se schimbă de două ori pe an și anume primăvara, atunci când trecem la ora de vară, și toamna, când revenim la ora de iarnă

Anul acesta, vom reveni la ora de vară în noaptea de sâmbătă spre duminică, 29-30 martie, iar schimbarea ne va răpi o oră de somn, dar ne va da mai multă lumină naturală care poate contribui la o stare de spirit mai bună și la creșterea productivității. 

Deși au existat numeroase discuții privind renunțarea la această practică, trecerea la ora de vară este în continuare aplicată în toate țările Uniunii Europene. Până la o decizie finală la nivel european, schimbarea orei rămâne în vigoare.

Inițial, introducerea orei de vară a avut un scop pur economic, această idee fiind propusă pentru prima dată în secolul al XVIII-lea, de Benjamin Franklin, care sugera că mutarea ceasurilor ar economisi resurse prin reducerea consumului de lumânări și, ulterior, de electricitate.

De asemenea, ora de vară permite utilizarea mai eficientă a luminii naturale, reducând nevoia de iluminat artificial și, astfel, costurile energetice.

În plus, zilele mai lungi încurajează activitățile recreative în aer liber, ceea ce poate avea beneficii pentru sănătate și pentru economie, prin creșterea consumului în diverse sectoare, cum ar fi turismul.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here